Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΗΠΑ-Γερμανοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί στους εξοπλισμούς

Η «αθώα» Γερμανία μέσω της Deutsche Bank δανειοδοτούσε αμερικανικούς εξοπλισμούς της Ελλάδος και μάλιστα με swap, για να μην φαίνεται σαν χρέος στην ΕΕ

ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε φώναζε ο Γιάννος Παπαντωνίου στις συνεστιάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επίσης, Σημίτης, Τσοχατζόπουλος, Βενιζέλος, Παπανδρέου, Καραμανλής, Μεϊμαράκης, Αβραμόπουλος, Μπακογιάννη νοιάζονται για την «εθνική άμυνα». Που μπορεί να εξασφαλίσουν οι τεράστιοι εξοπλισμοί, προσφέροντας χρυσοφόρα συμβόλαια σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες, στον Κόκκαλη, στο Μυτιληναίο, το Χούμπαυλη και σε όλους τους έλληνες εμπόρους όπλων-αντιπροσώπους.

Κάπου εκεί συναντάς και τις μίζες των πολιτικών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και των επιτελικών αξιωματικών.
Συχνά, οι ανταγωνιστές για την εξασφάλιση των συμβολαίων του ολέθρου βρίσκουν τον τρόπο να συνεργάζονται.

Μια τέτοια περίπτωση φέρνει στο προσκήνιο η συγκλονιστική αποκάλυψη του onalert.gr όπου αμερικανικά ελικόπτερα APATSI αγοράστηκαν με δάνειο από τη γερμανική Deutsche Bank!!!

Ελικόπτερα που για μεγάλο χρονικό διάστημα αφέθηκαν να σαπίζουν από τον ΥΕΘΑ Β.Μεϊμαράκη σε βάση του Ελληνικού, με κίνδυνο να σημειωθούν ανυπολόγιστες ζημιές στα ηλεκτρονικά τους συστήματα. Ελικόπτερα για τα οποία σήμερα απαιτούνται τεράστια ποσά για συντήρηση και για τα οποία παίζεται ένα άθλιο πολιτικό παιχνίδι.

Όμως σήμερα όλοι αυτοί, Σαμαράς, Καραμανλής, Μεϊμαράκης, Αβραμόπουλος, Μπακογιάννη, Βενιζέλος, Παπανδρέου ετοιμάζονται να ψηφίσουν τα μέτρα της εργασιακής και κοινωνικής κόλασης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Πως οι "αθώοι" Γερμανοί μας δάνειζαν με "καπέλο" για αγορά αμερικανικών ελικοπτέρων!

Αποκάλυψη που σοκάρει και επιβεβαιώνει ότι οι ίδιοι οι δανειστές μας ευθύνονται τα μέγιστα για την οικονομική κατάρρευσή μας. Οι εξοπλισμοί και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν οι αγορές αυτές στην Ελλάδα και επιβάρυναν δραματικά τα οικονομικά μας , ήταν όχι απλά σε γνώση των σημερινών δανειστών μας ,αλλά γίνονταν με την απόλυτη συγκατάθεσή τους. Το Onalert αποκαλύπτει τι έγινε με την αγορά των ελικοπτέρων Apache από την αμερικανική εταιρεία Boeing, τα οποία αγοράστηκαν με “καπέλο” τουλάχιστον 69 εκατομμυρίων δολαρίων(!), μέσω της γερμανικής Deutsche Bank!!!
H σύμβαση για την αγορά των ελικοπτέρων Apache υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2003, με συνολικό καθαρό κόστος 593.546.882 δολαρίων. Το πραγματικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο ήταν 663.226.367 δολάρια στο οποίο περιλαμβάνεται και το κόστος δανειοδότησης (swap agreement) από την γερμανική Deutsche Bank, ύψους 69.679.485!

Κι αυτό δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον:
• Η σύμβαση στο άρθρο 4 σελ 15 (πληρωμές) αναφέρει ρητά ότι ΔΕΝ θα δοθεί
προκαταβολή, και αυτό συνάδει με το συνοπτικό σχέδιο πληρωμών στην ίδια σελίδα σύμφωνα το οποίο, οι πληρωμές αρχίζουν το 2007 και με την προϋπόθεση ότι έχουν ικανοποιηθεί συγκεκριμένοι συμβατικοί όροι.. Καί εδώ αρχίζουν τα ελληνικά μαγικά , όπου στην Κατακυρωτική Εντολή με άλλο σχέδιο πληρωμών, η Εταιρεία εισπράττει τον Οκτώβριο του 2003, $237 418 753. Δηλαδή
 προκαταβολή 40% επί του καθαρού κόστους προμηθείας. Περιττό να πούμε ότι η
 κατακυρωτική ΔΕΝ φαίνεται πουθενά στην σύμβαση πού υπογράφει το ΥΕΘΑ, την έχει το Υπουργείο Οικονομικών, η Εταιρεία Boeing και η Deutsche Bank!

• Όλες οι συμβάσεις μείζονος αμυντικού υλικού τουλάχιστον με ΗΠΑ, είναι, διακρατικές, εδώ είναι κατευθείαν με την Εταιρεία. Γιατί;
• Τα $70 000 000 κόστος της swap agreement ήταν η οικονομικότερη δανειοδότηση για το Ελληνικό Δημόσιο; Οι κακές γλώσσες λένε ότι και μέσα από την συγκεκριμένη δανειοδότηση πολλοί κέρδισαν.
Και βέβαια η «αθώα» Γερμανία μέσω της Deutsche Bank δανειοδοτούσε εξοπλισμούς της Ελλάδος και μάλιστα με swap, για να μην φαίνεται σαν χρέος στην ΕΕ.

«Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος»
Στη Βουλή σε λίγες ώρες θα περάσει το τρίτο σκληρό μνημόνιο, οι συνέπειες του οποίου θα πληρωθούν απ΄ όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες. Οι συνέπειες των μέτρων θα είναι δραματικές για την καθημερινότητά μας και κανείς δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις ότι “θα ΄ ναι τα τελευταία. Η ιστορία των Apache είναι μόνο μία απ΄ αυτές που μας οδήγησαν στο δράμα το οποίο όμως μόνο οι πολίτες ζουν.
Υπάρχουν πολλές ακόμη...ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου