Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος ανοίγει η κυβέρνηση

Στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό υφυπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει διαδικασίες για αναθεώρηση του Συντάγματος με τρόπο που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης.
Συγκεκριμένα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όρια του άρθρου 60 του Συντάγματος που ορίζει ότι «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και ότι «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή και συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής».
Αφορμή, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτέλεσαν οι διαγραφές βουλευτών επειδή διαφοροποιήθηκαν στην ψήφιση των μέτρων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος και επεσήμανε ότι εκτός του άρθρου 60 υπάρχει και το άρθρο για τα οργανωμένα κόμματα. «Πρέπει να δούμε μέχρι που μπορεί να πάνε, με βάση το Σύνταγμα, αυτά τα όρια της ελευθερίας», είπε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε ότι «δεν επιτρέπεται να ανατρέπονται αποφάσεις αντίθετες με αυτές που έχουν ληφθεί στο εσωτερικό των κομμάτων που οδηγούν και σε παραβίαση του καταστατικού τους, διότι έτσι αλλοιώνονται και οι πλειοψηφίες με βάση τις οποίες λαμβάνονται αποφάσεις μέσα στα κόμματα».

Το Κουτί της Πανδώρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου