Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Πρόσκληση σε κινητοποίηση όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών του 2008


Πρόσκληση σε κινητοποίηση όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών του 2008
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 25/11, 17:00 ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51)
Απευθύνουμε αυτή την ανοιχτή πρόσκληση στους γνωστούς πλέον σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα «Διοριστέους- Αδιόριστους του 08». Συνοπτικά, για όσους ίσως να μην γνωρίζουν την κατάσταση, σύμφωνα με την προκήρυξη 3Π/2008 με ΦΕΚ 516/2008 όφειλαν να διοριστούν τις σχολικές χρονιές 2009-10/ 2010-11 όσοι συνάδελφοι κρίνονταν διοριστέοι για τις προκηρυγμένες θέσεις του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (σε ποσοστό 60%) και όσοι είχαν συμπληρώσει την απαραίτητη προϋπηρεσία (σε ποσοστό 40%). Ενώ την πρώτη χρονιά το υπουργείο προέβη στους απαραίτητους διορισμούς, την επόμενη με πρόσχημα τα έκτακτα οικονομικά μέτρα ξεκίνησε μια σειρά αυθαιρεσιών και αδικιών εις βάρος μας, που στερούνταν νομικού αντικρίσματος αλλά και λογικής, καθώς οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό στους κλάδους μας είναι δεδομένες.
Έχουν περάσει ήδη 3 χρόνια και οι συνέπειες σε όσους ζούμε από μέσα την κατάσταση είναι οδυνηρές. 750 εκπαιδευτικοί, που αντί να βρισκόμαστε στην τάξη, είμαστε καταδικασμένοι σε ανεργία, σε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ανασφάλεια. 750 εκπαιδευτικοί, που παρότι  επιλεχθήκαμε αξιοκρατικά για θέσεις προκηρυγμένες από το κράτος, βλέπουμε τις ζωές μας καθημερινά να καταστρέφονται! Χειρότερο όλων φυσικά το γεγονός ότι και οι δύο υπουργοί έκτοτε συνεχίζουν μεν να διαβεβαιώνουν για την προτεραιότητα και το δίκαιο του διορισμού μας, αλλά παρόλα αυτά προβαίνουν στις αντίθετες ενέργειες, με πιο πρόσφατο το νομικό «παραθυράκι» για 3ετή ισχύ των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ.
Καλούμε σε συνάντηση την Κυριακή 25/11 στις 17:00 στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, Θεσσαλονίκη) όλους τους διοριστέους συναδέλφους του 2008 από τη Βόρεια Ελλάδα,  για να συζητήσουμε τις κινήσεις μας και να δράσουμε δυναμικά. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η λύση θα έρθει από εμάς τους ίδιους και όχι από το υπουργείο, μια και τηρώντας στάση αναμονής το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσουμε οριστικά το διορισμό μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2008
Επικοινωνία: dojokid@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου