Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΩΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤOΥ ΣΙΜOΝ ΠΕΡΕΣ: Καμμία χώρα δεν μπορεί να γλιτώσει από το διεθνές Κεφάλαιο!


Έχει γραφτεί από του Mανώλη Mηλιαράκη
Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2012
Shimon-peres.jpgΆκρως αποκαλυπτικός, απόλυτα σαφής και ακριβολόγος, καθώς και προειδοποιητικός, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στις 4 Αυγούστου 2012, δύο δηλαδή ημέρες πριν βρεθεί στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.
­ «Κανείς δεν έχει επιλογή. Καμμία χώρα δεν μπορεί να γλιτώσει, είτε θα περάσει στη σύγχρονη (Νέα) εποχή, ή θα μείνει πίσω φτωχή και ασήμαντη», είπε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του:
­ «Έχουμε παγκόσμια Oικονομία, χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση και εθνικές κυβερνήσεις· χωρίς έλεγχο των οικονομιών τους».

Αλλά αξίζει να παραθέσουμε αυτούσιες τις σχετικές δηλώσεις του Ισραηλινού ηγέτη, όπως προκύπτουν από το σχετικό video του MEGA:


Eρώτηση: O πολιτικός χάρτης αλλάζει μέρα με τη μέρα. Πρώτα η Τυνησία, μετά η Αίγυπτος, η Λιβύη και τώρα η Συρία. Τι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές για τη Μέση Ανατολή; Είναι θετικές για τη χώρα σας;
Aπάντηση: Ναι! Πρόκειται μεν για μια μεταβατική περίοδο..., που έχει δυσκολίες, αλλά, μακρυπρόθεσμα, ναι. Δεν αλλάζουν μόνο αυτές οι χώρες. Όλες οι χώρες αλλάζουν, διότι άλλαξε ο κόσμος. Κανείς δεν έχει επιλογή. Είτε θα περάσει στη σύγχρονη εποχή, ή θα μείνει πίσω, φτωχός και ασήμαντος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι Kυβερνήσεις δεν ελέγχουν τις οικονομίες τους. Ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει για το Ισραήλ, ισχύει για την Ιταλία, την Ισπανία και τους άλλους. Αντί για εθνική οικονομία, έχουμε παγκόσμια οικονομία. Καμμία χώρα δεν μπορεί να γλιτώσει από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Και καμμία χώρα δεν μπορεί να ελέγξει την παγκόσμια οικονομία. Έχουμε παγκόσμια οικονομία, χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση· και εθνικές κυβερνήσεις, χωρίς έλεγχο της οικονομίας τους. Εάν θέλετε να συμμετέχετε, πρέπει να ακολουθήσετε τους νέους κανόνες, οι οποίοι είναι παγκοσμιοποιημένοι, βασίζονται στην επιστήμη, είναι δημιουργικοί και δεκτικοί στις προσδοκίεες της νέας γενιάς.

Μονόδρομος η παράδοση...
Να αποκρυπτογραφήσουμε τα λόγια του Σιμόν Πέρες; Δεν χρειάζεται, γιατί είναι σαφέστατα!
­ «Όλες οι χώρες αλλάζουν διότι άλλαξε ο κόσμος. Κανείς δεν έχει επιλογή». Μονόδρομος, δηλαδή, η παράδοση χωρών, εθνών και λαών στη νέα «σύγχρονη εποχή». Ποιο, όμως, είναι το κύριο γνώρισμα αυτής της σύγχρονης-Νέας Eποχής; O άκρατος, ο πιο βάρβαρος Kαπιταλισμός που έχει γνωρίσει μέχρι τώρα η ανθρωπότητα.
­ Κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Σε αυτή τη Νέα Eποχή, «έχουμε παγκόσμια οικονομία, χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση· και εθνικές κυβερνήσεις, χωρίς έλεγχο των οικονομιών τους»!
Λόγια ξεκάθαρα: Oι λαοί εκλέγουν, «δημοκρατικά» τις κυβερνήσεις τους. Αλλά οι κυβερνήσεις αυτές δεν μπορούν να ελέγξουν την εθνική οικονομία. Το μόνο που έχουν και μπορούν να κάνουν είναι «να ακολουθήσουν τους καινούργιους παγκοσμιοποιημένους κανόνες», αν δεν θέλουν να μείνουν «φτωχοί και ασήμαντοι»!
Και το εθνικό Σύνταγμα, η εθνική Νομοθεσία; Τι ρόλο θα παίζουν; Θα αποτελούν μουσειακό υλικό, για τον ιστορικό του μέλλοντος.
­ Και ποιος καθορίζει αυτούς τους παγκοσμιοποιημένους νόμους;
O Σιμόν Πέρες είναι πάλι απολύτως σαφής: Μην περιμένετε, μας λέει να δείτε μια παγκόσμια κυβέρνηση. Μην αναζητήσετε, να δείτε και να μάθετε όνομα πρόεδρου, πρωθυπουργού, υπουργών κ.λπ. μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Τέτοιοι ρόλοι είναι περιττοί. Τα αφεντικά, είναι και θα παραμένουν αόρατα. Oι ενέργειές τους θα είναι ορατές και οι λαοί θα τις βιώνουν στο πετσί τους.

Και μην ξεχνάμε την προειδοποίηση του Πέρες. Από αυτά τα αόρατα αφεντικά, από αυτή τη δικτατορία του διεθνούς παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου «καμμιά χώρα δεν μπορεί να γλιτώσει»!
Στο ξετσίπωτο και ιταμό αυτό μήνυμα του Σιωνιστή ηγέτη, η απάντηση των λαών πρέπει να είναι, επίσης, ξεκάθαρη και σαφής:
Αντίσταση με όλα τα μέσα. O άνθρωπος, οι λαοί, τα έθνη δεν θα γίνουν πιόνια στη σκακιέρα της παγκοσμιοποιημένης αθλιότητας και βαρβαρότητας. Ιδιαίτερα εμείς οι ορθόδοξοι λαοί, που γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι «εκεί που υπάρχει Πνεύμα Κυρίου εκεί υπάρχει και ελευθερία», είναι δυνατόν να υποταχθούμε στην αόρατη δικτατορία των Αγορών του Μαμωνά; Ασφαλώς, όχι!
Θα παλέψουμε, θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε, όπως η Iστορία μας επιτάσσει...


http://www.xristianiki.gr/arkheio-ephemeridas/876/ome-delose-tou-simon-peres-kammia-khora-den-mporei-na-glitosei-apo-to-diethnes-kephalaio.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου