Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αθώος ο φοιτητής στην υπόθεση με την «ζαρντινιέρα»

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 29χρονος Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, έξι χρόνια μετά την υπόθεση της «ζαρντινιέρας» και τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο εκδίκασε το σκέλος της υπόθεσης στο οποίο ο νεαρός Κύπριος φερόταν ο ίδιος να πρωταγωνιστεί σε επεισόδια πριν τον ξυλοδαρμό του, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006 και είχε κατηγορηθεί για τις πράξεις της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Κατά την απολογία του, ο Δημητρίου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες., ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τα ψυχολογικά προβλήματα που του επέφερε ο ξυλοδαρμός του. Ο 29χρονος κρίθηκε τελικά αθώος για όλες τις κατηγορίες, ενώ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών και για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αντίστασης.
Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό οκτώ αστυνομικοί, ενώ εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο ποινικό δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, επιδίκασε στον Δημητρίου ως αποζημίωση για τον τραυματισμό του, το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ.
Δείτε τα αποσπάσματα από την εκπομπή «Κράτος και Παρακράτος» και τη συνέντευξη του Αυγουστίνου Δημητρίου:




http://www.koutipandoras.gr/?p=26274 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου