Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ηχηρό ΑΝΤΙ-φασιστικό μήνυμα από εκατοντάδες Βολιώτες

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τα γεγονότα του Σαββατόβραδου της 29ης Σεπτεμβρίου, με πρωταγωνιστή τον Βουλευτή Μαγνησίας της Χ.Α. Παν. Ηλιόπουλο - ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ η Χρυσή Αυγή διοργάνωσε Πανθεσσαλική συγκέντρωση

Ηχηρό ΑΝΤΙ-φασιστικό μήνυμα από εκατοντάδες Βολιώτες (Video)

Πολπληθής και δυναμική ήταν η αντιφασιστική πορεία στο κέντρο του Βόλου το Σάββατο το απόγευμα, που διοργανώθηκε από την Συνέλευση Ενάντια στο Φασισμό, με αφορμή, όπως εξηγούσαν στο κάλεσμά τους, τα γεγονότα του Σαββατόβραδου της 29ης Σεπτεμβρίου, με πρωταγωνιστή τον Βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο, κατά την διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, επέδειξε όπλο.
Παρά το κάλεσμα της Συνέλευσης για τις 6.00 το απόγευμα, η Χρυσή Αυγή διοργάνωσε Πανθεσσαλική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που προωθεί η τριμερής μνημονιακή κυβέρνηση, με ομιλητές τους Βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο συνάντησης των αντιφασιστριών και των αντιφασιστών και μάλιστα την ίδια ώρα, γεγονός που προκάλεσε πονοκέφαλο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Υπό το βλέμμα λοιπόν ισχυρών, ωστόσο διακριτικών κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της πορείας (πλην της περίπτωσης ρίψης μίας κρότου λάμψης), αστυνομικών δυνάμεων, η πορεία των αντιφασιστών κορυφώθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μετρώντας εκατοντάδες συμμετέχοντες, οι οποίοι φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα κατέληξαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κύριο μέλημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, οι δυνάμεις της οποίας ενισχύθηκαν και από την γειτονική Λάρισα, ήταν να μην προκληθούν συγκρούσεις μεταξύ των δεκάδων οπαδών της Χρυσής Αυγής και των εκατοντάδων πολιτών του Βόλου, οι οποίοι εξοργισμένοι από την καταγγελία της συμπεριφοράς του Βουλευτή Ηλιόπουλου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνέλευσης, η πορεία των οποίων κάποια στιγμή βρέθηκε αντιμέτωπη με την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν συμπλοκές, αφού τους χώριζαν κλούβες και μεγάλος αριθμός ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, η αυξημένη περιφρούρηση του σώματος της αντιφασιστικής πορείας από τους διοργανώτες της, οι οποίοι είχαν στήσει μία κυριολεκτικά ανθρώπινη αλυσίδα, η οποία προστάτευε τους εκατοντάδες Βολιώτες όλων των ηλικιών που κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

http://www.e-volos.gr/el/topika_1/hxiro_antifasistiko_minuma_apo_ekatontades_boliotes_video.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου