Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Κώστας Βαξεβάνης: "Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε"

Κώστας Βαξεβάνης: "Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε"
"Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τωρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδωστε"
Αυτό είναι το tweet που έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης λίγα λεπτά μετά τις 11.
Νωρίτερα είχε γράψει: "Βρίσκομαι Ποντου 16 στη Δροσια.Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοι.Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες"
Ο ίδιος με  βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, αφού γνωστοποιεί ότι βρίσκεται σε φιλικό σπίτι, κάνει λόγο για πρωτοφανή κινητοποίηση των αρχών και παραθεσμική λειτουργία, με στόχο τη σύλληψή του και δηλώνει ότι ο ίδιος θα εμφανιστεί μόνος του στην Εισαγγελία.
Ο καταζητούμενος Κώστας Βαξεβάνης μιλάει στο Κουτί της Πανδώρας για το δημοσίευμα του HOT DOC και την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και την προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας.
Ο Κ.Βαξεβάνης υποστηρίζει δεν υπάρχει στο δημοσίευμα δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, αφού όπως αναφέρει, οι συναλλαγές με τις τράπεζες δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο, ενώ δεν υπάρχουν ποσά δίπλα στα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα.

Εχουμε τον πυρήνα του πολιτικού συστήματος τους κ.κ. Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου να κάνουν παράβαση καθήκοντος με τη διαχείριση της λίστας, υποστηρίζει και χαρακτηρίζει τραγικό να παίρνει τέτοιες αποφάσεις η Δικαιοσύνη - επικαλούμενος και δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο (Humanite, New York Times) αναφορικά με τη δίωξή του.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Βαξεβάνης δηλώνει ότι θα προσέλθει μόνος του στην Εισαγγελία προκειμένου, όπως είπε, να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των εισαγγελικών αρχών.
Update: Η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Kόκκινο».

Μαντάτα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου