Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αυτή η λίστα μένει

Η περίφημε λίστα με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία παραδόθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου που την διαβίβασε στο ΣΔΟΕ το οποίο την παρέδωσε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόπη, ο οποίος βρέθηκε με τον μουτζούρη στα χέρια και δεν ξέρει τι να τον κάνει, οπότε θα περιμένει να γίνουν εκλογές για να παραδώσει τη λίστα στον Αλέξη Τσίπρα.
Πριν φτάσει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, η λίστα ήταν στα χέρια του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος την παρέδωσε στον Διώτη, ο οποίος την παρέδωσε στον Βενιζέλο.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε την λίστα για περισσότερο από ένα χρόνο στην κατοχή του και είχε δεθεί συναισθηματικά μαζί της. Την είχε σαν παιδί του.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, περίμενε τα 1.991 ονόματα της λίστας να γίνουν 2.000, για να είναι στρογγυλός ο αριθμός.
Ο κ. Βενιζέλος δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με τα ονόματα της λίστας -ούε μια ματιά δεν τους έριξε- γιατί ήταν υπουργός Οικονομικών και προσπαθούσε να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή για να σώσει τη χώρα, οπότε γιατί να ασχοληθεί με μια λίστα που περιλαμβάνει και ονόματα φοροφυγάδων με καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ;
Είναι απορίας άξιον πώς -ακόμα και σε μια Μπανανία όπως η Ελλάδα- ο Ευάγγελος Βενιζέλος κυκλοφοράει ακόμα ελεύθερος και δεν σπάει πέτρες σε κάποια φυλακή, ενώ έχει και τα μούτρα να δηλώνει πως η δημόσια συζήτηση για τη λίστα τείνει να εκθέσει τη χώρα διεθνώς, ενώ δεν εκθέτει τη χώρα διεθνώς πως ο τότε υπουργός Οικονομικών της χρεοκοπημένης Ελλάδας -με τους χιλιάδες εξαθλιωμένους και τις εκατοντάδες αυτοκτονίες- παρέλαβε και είχε στα χέρια του για περισσότερο από έναν χρόνο μια λίστα με 1.991 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία και την κράτησε μυστική, ενώ και ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών -ο αστέρας Παπακωνσταντίνου- έκανε ακριβώς το ίδιο.
Αφού επί τρία χρόνια ακούμε τα παπαγαλάκια των νταβατζήδων της διαπλοκής να κατηγορούν λυσσαλέα και να διασύρουν «προνομιούχες» επαγγελματικές ομάδες που έχουν το θράσος να μη ζουν εξαθλιωμένες σαν τις υπόλοιπες και να απολαμβάνουν «σκανδαλώδη προνόμια» που τους αποφέρουν τεράστια ποσά ύψους 1.200 ευρώ τον μήνα – και αφού εντέχνως γίνεται συστηματική προσπάθεια να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ώστε να εξαθλιωθούν όλοι-, έφτασε ο καιρός να μάθουμε ποιοι είναι οι «πατριώτες» που έχουν τις μαύρες καταθέσεις τους στην Ελβετία.
Αν και μετά από δυο χρόνια βόλτας της λίστας, οι καταθέσεις με το μαύρο χρήμα δεν θα είναι πια στην Ελβετία. Και όποιοι είχαν τη λίστα στα χέρια τους -και την κρατούσαν κρυφή- έβγαλαν πολλά χρήματα.
Το αίμα αυτών που χάθηκαν και οι ζωές αυτών που καταστράφηκαν να πέσουν πάνω σας σαν πυρηνική βόμβα και να σας συντρίψουν. Καριόληδες.

http://pitsirikos.net/2012/10/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου