Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Bασανισμός 19χρονου επιβάτη για Παρίσι στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ξυλοδαρμός 19χρονου Σουδανού

Σήμερα το πρωί οκτώ η ώρα 19 χρονών Σουδανός πολιτικός πρόσφυγας(κάτοχος πολιτικού ασύλου) έχοντας στο χέρι κάρτα επιβίβασης και σουδανικό διαβατήριο προσπάθησε να ταξιδέψει αεροπορικώς στο Παρίσι. Εκεί που στεκόταν, αναίτια τον πλησίασαν δύο ένστολοι μπάτσοι ζητώντας από εκείνον επιθετικά να τους ακολουθήσει. Ο Σουδανός δείχνοντας τα νόμιμα έγγραφά του επέμεινε να επιβιβαστεί στην πτήση του. Αφού τους ακολούθησε, τον απομόνωσαν σε κλειστό χώρο με την παρουσία τριών μπάτσων εκ των οποίων η μία ήταν γυναίκα. Ξαφνικά, ο ένας τον φτύνει στο πρόσωπο  λέγοντάς του: «Αράπιδες δεν παίρνουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Δεν είναι Έλληνες!!!!»

Στη συνέχεια τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο και τον κλωτσάει πολλές φορές στον αριστερό μηρό και στη νεφρική χώρα. Παράλληλα, ο πρόσφυγας προσπαθεί να γραπώσει τα έγγραφά του. Δεν τα καταφέρνει όμως και του τα σκίζουν επιδεικτικά. Ύστερα, αφήνεται ελεύθερος.
Ο 19 χρόνων Σουδανός απευθύνεται στην Μ.Κ.Ο που του έβγαλε το πολιτικό άσυλο εξιστορώντας τα γεγονότα και ζητώντας την επανέκδοση των εγγράφων του. Συγχρόνως αναφέρεται στο γεγονός του ξυλοδαρμού και της γενικότερης συμπεριφοράς τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι φασιστική και αρμόζει σε ζώα. Ο αρμόδιος της Μ.Κ.Ο απαντάει ότι τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν καθημερινά και δεν μπορούν να επέμβουν. Επίσης, για την έκδοση των καινούργιων εγγράφων ζητάει φωτοαντίγραφα των παλιών.
Αυτή η φασιστική επίθεση αναδεικνύει περίτρανα τον ρόλο των μπάτσων και το γεγονός ότι στα μάτια τους η ανθρώπινη ζωή έχει εκπέσει. Η ρατσιστική επίθεση αυτή πρέπει να καταδικαστεί και να φανερωθούν επιτέλους στον κοσμάκι τα ναζιστικά και φασιστικά στοιχεία που έχουν διείσδυση μέσα στο δημόσιο βίο και οδηγούν στο σκοταδισμό και στην προκατάληψη βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε μια κοινωνία που παραπαίει.

Σπύρος Τσακίρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου