Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Φράου Μέρκελ: Χρωστάτε στην Ελλάδα τουλάχιστον 164 δισ. ευρώ!


Φράου Μέρκελ: Χρωστάτε στην Ελλάδα τουλάχιστον 164 δισ. ευρώ!
Η σημερινή Γερμανία έχει οφειλές προς την Ελλάδα, τις οποίες ως σήμερα αρνείται να εξοφλήσει!
Συγκεκριμένα η Γερμανία οφείλει προς το ελληνικό δημόσιο:
α. 108,43 δισεκατομμύρια ευρώ συν τους τόκους, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε στις υποδομές της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κατοχής. Η συγκεκριμένη οφειλή έχει εκτιμηθεί από τηΔιασυμμαχική Επιτροπή στο Παρίσι το 1946 σε 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, που αντιστοιχεί σήμερα σε 108,43 δισεκατομμύρια ευρώ, δίχως να υπολογίσουμε τους τόκους!
β. 54 δισεκατομμύρια ευρώ συν τους τόκους, σχετικά με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδας ήταν υποχρεωμένη να δανείζει μηνιαίως στη Γερμανία προκειμένου νασυντηρείται ο κατοχικός στρατός!
γ. Τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς που οι ναζί απέσπασαν από τη χώρα μας!
Οφείλει επίσης τις αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας!
Αν η κυβέρνηση αποβάλλει το σύνδρομο της εθελοδουλίας, τότε ο μόνος δρόμος είναι να διεκδικήσει αυτά που είναι δίκαια για τη χώρα!
Το ερώτημα που πλανάται είναι προφανέστατο και κάτι παραπάνω από εύλογο.
Θα τολμήσει η ελληνική κυβέρνηση να θέσει, έστω, στην Α.Μέρκελ που θα είναι την Τρίτη στην Αθήνα, τα ζητήματα των διεθνώς αναγνωρισμένων οφειλών της Γερμανίας προς τη χώρα μας;
Ή μια μικρή χώρα πρέπει να καταπίνει το δίκιο της και να δέχεται την «ομερτά» και την υποταγή;
Μια τέτοια χώρα, όμως, δεν έχει κανέναν μέλλον. Εκτός και αν ο ελληνικός λαός σύσσωμος στους δρόμους βροντοφωνάξει την Τρίτη το μεσημέρι πως η χώρα αυτή όπως δεν ανέχτηκε τη Γερμανική ναζιστική κατοχή έτσι και τώρα δεν θα ανεχθεί και θα αντιπαλέψει την «οικονομική κατοχή» από το σύγχρονο ιμπεριαλισμό του Δ΄Ράϊχ!

tsadiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου