Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Το 1 δισ. ευρώ μας το χρεώνουν 13,5 δισ. ευρώ!

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλος

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Από τα 31,5 δισ. ευρώ της «σωτήριας» δόσης:
α) Τα 25 δισ. ευρώ θα πάνε στους τραπεζίτες στο πλαίσιο της λεγόμενης «ανακεφαλαιοποίησης» των τραπεζών.

β) Τα 5 δισ. ευρώ θα πάνε για αποπληρωμές τόκων και χρεολυσίων ομολόγων και εντόκων γραμματίων που έληξαν ή λήγουν, με τη μερίδα του λέοντος - περί τα 4 δισ. ευρώ - να επιστρέφουν στην ΕΚΤ.
γ) Περί τα 500 εκατ. ευρώ, ίσως και περισσότερα, θα διατεθούν για την κάλυψη του ελλείμματος του 2012.

Δηλαδή:
Από τα 31,5 δισ. ευρώ, αυτό που απομένει για τον λαό (τάχα) είναι το... «σωτήριο» ποσό του μόλις ενός (αριθμός:1) δισ. ευρώ!
Ομως, αυτό το 1 δισ. ευρώ (στην ουσία: το ...κανένα δισ. ευρώ αφού ούτε ψίχουλο δεν θα πάει στον ελληνικό λαό), ο ελληνικός λαός καλείται να το πληρώσει με επιπλέον φόρους, χαράτσια, μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και με μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ (τουλάχιστον)!

Βενιζέλος

«Να τι σημαίνει θράσος των κυβερνώντων:

Να ρητορεύουν ασυστόλωςπατώντας στα ερείπια μιας χώρας που οι ίδιοι δημιούργησαν δηλώνοντας από πάνω και "εξουθενωμένοι" για το "πατριωτικό" τους επίτευγμα.

Να επιδίδονται σε "κρίσεις μεγαλείου" και να ασελγούν με ύφος βαρύγδουπο κατά του κοινού νου.

Να παριστάνουν τους "σωτήρες" την ώρα που βυθίζουν την κοινωνία στην καταστροφή και την απόλυτη χρεοκοπία.

Να μετέρχονται τον έσχατο ποπουλισμό, τον πιο χυδαίο λαϊκισμό, εμφανιζόμενοι σαν "συμπάσχοντες" των εργατών και των συνταξιούχων, την ώρα που κόβουν τους μισθούς των εργατών και πετσοκόβουν τις συντάξεις των συνταξιούχων.

Να εκφωνούν "οραματικούς λόγους" σε ένα λαό που την ίδια ώρα τον μετατρέπουν σε "πιστωτικό υπόλοιπο", τον αλυσοδένουν χειροπόδαρα και τον καταδικάζουν σε ρόλο εμπράγματης υποθήκης ενός "ειδικού λογαριασμού" αφιερωμένου σε κεφαλαιοκράτες, τραπεζίτες και τοκογλύφους.

*

Ο κ. Βενιζέλος το έχει αποδείξει πολλές φορές, το απέδειξε και χτες:

Διαθέτει αστείρευτες ποσότητες τέτοιου - και ακόμα περισσότερου - θράσους».

***

Το κείμενο αυτό είχε δημοσιευτεί στη στήλη στις 9/3/2012.

Λίγες μέρες, δηλαδή, αφότου ο Βενιζέλος συμμετείχε στο «Γιούρογκρουπ» της 20/2/2012 και πανηγύριζε για τις αποφάσεις του «Γιούρογκρουπ».

Ηταν σε εκείνη τη συνεδρίαση του «Γιούρογκρουπ» όπου και υπεγράφη η ρύθμιση για τη σύσταση «ειδικού λογαριασμού» για την Ελλάδα και το χρέος της.

*

Η αναδημοσίευσή του οφείλεται στο γεγονός ότι τώρα ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά του

(σ.σ.: ο Βενιζελος!)

ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε «προτεκτοράτο»...

Αυτή είναι μια εξέλιξη που κατά τον κ. Βενιζέλο προκύπτει από τις σκέψεις των «εταίρων» για σύσταση «ειδικού λογαριασμού» για την Ελλάδα.

Ενα λογαριασμό, όμως, τη σύσταση του οποίου ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, τον περασμένο Φλεβάρη, τηνψήφισε, την υπέγραψε και την πανηγύρισε...
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου