Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Επενδυτή

Την ανατροπή του ευνοϊκού για την τρικομματική κυβέρνηση μετεκλογικού σκηνικού αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην έκδοση του Σαββάτου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται!!! Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,8% των προτιμήσεων, με τη ΝΔ ν’ ακολουθεί με 19,6%. Τρίτο κόμμα, καθαρά πλέον, είναι η Χρυσή Αυγή με 8,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 7,3% συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 5,4% και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 4,8%. Πτωτικά κινείται και το ΚΚΕ που το προτιμούν το 3,9% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος, το άκυρο, λευκό και οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν 24,9%!
Το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου, ανατρέποντας την «ισοπαλία» (48%- 48%) που είχε καταγραφεί στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία».
Η άνοδος των αντιμνημονιακών απόψεων συνοδεύεται και από την εκ νέου ενίσχυση των απαισιόδοξων εκτιμήσεων ότι τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει (44%) και οδηγεί την κυβέρνηση σε οριακό σημείο. Η αποδοχή της καταγράφεται μόλις στο 34%, πολύ κάτω από το άθροισμα 48% της εκλογικής δύναμης των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου