Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

"Χρυσαυγίτες έσπασαν πάγκους νόμιμων μικροπωλητών"

Τι καταγγέλλουν νόμιμοι μετανάστες μικροπωλητές που έπεσαν θύματα των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής στη Ραφήνα
Δύο βίντεο μεταναστών που ισχυρίζονται ότι είναι νόμιμοι και δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση της Χρυσής Αυγής, "ανέβηκαν" στο διαδίκτυο από την κίνηση "Απελάστε τον ρατσισμό".

Οι μετανάστες που μιλούν στην κάμερα, επιδεικνύουν μάλιστα τα χαρτιά τους και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η επίθεση που δέχτηκαν είχε καθαρά ρατσιστικό χαρακτήρα.
Ο ένας από αυτούς λέει, ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναζαν ότι δεν θέλουν "μαύρους στην Ελλάδα" και παρότι επέδειξε τα νόμιμα χαρτιά του, δέχθηκε την επίθεση που κατέστρεψε όλο το εμπόρευμα του.
Δεύτερος μετανάστης αναφέρει ότι παρότι η αστυνομία ήταν παρούσα στο περιστατικό, αποφάσισε να μην επέμβει.

Χρυσή αυγή έσπασε πάγκους σε πανηγύρι (2) από CDemo83

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής, 7 Σεπτεμβρίου, μέλη της Χρυσής Αυγής και βουλευτές του κόμματος επιτέθηκαν σε μετανάστες μικροπωλητές στο πανηγύρι της Παναγίας της Παντοβασίλισσας στην Ραφήνα.
"Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα είδαμε ότι υπήρχαν εδώ πολλοί λαθρομετανάστες χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και σαν Χρυσή Αυγή κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε", δήλωσαν οι ίδιοι.
Όπως φαίνεται όμως από τα νέα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η επίθεση τους δεν είχε στόχο μόνο τους παράνομους μετανάστες.
Να σημειωθεί πως διευκρινίστηκε από την Αστυνομία ότι αυτή η ενέργεια αντίκειται στο νόμο και είχε επικοινωνιακό σκοπό, ενώ, σε ότι αφορά τους ελέγχους, είχαν γίνει από το πρωί χτες από την Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε όσους δεν είχαν άδειες, όπως προβλέπεται από το νόμο.
Παρόμοια επίθεση, πραγματοποιήθηκε άλλωστε και μία ημέρα μετά στο Μεσολόγγι και τη της Γαβαλού της Μακρυνείας.
Δικογραφία σε βάρος τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετά τις επιθέσεις σε Μεσολόγγι και Ραφήνα
Εν τω μεταξύ, δικογραφία σχηματίζεται εις βάρος των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι, ως επικεφαλής ομάδας Χρυσαυγιτών, επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς μικροπωλητές στα δύο πανηγύρια στο Μεσολόγγι και στη Ραφήνα.
Όλα αυτά συνέβησαν, μόλις δύο ημέρες μετά τις απειλές της Χ.Α. στη βουλή για "εφόδους" και τη δήλωση Δένδια ότι "τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν ανεκτά".
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν αυτός που, μετά τα επεισόδια, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να ληφθούν όλα τα μέτρα κατά των τριών βουλευτών της Χ.Α., Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπαρμπαρούση, που συμμετείχαν στα επεισόδια.
Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης της Αρχής και της απρόκλητης φθοράς. Ο υπουργός ζήτησε να μη γίνει καμία εξαίρεση λόγω της βουλευτικής τους ιδιότητας και να τηρηθεί πιστά ό,τι προβλέπεται από το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου