Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΟΦΙΑ ΛΑΜΠΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ‏

Σε εντεταλμένη υπηρεσία για άλλη μια φορά η φασιστοφυλλάδα ΣΤΟΧΟΣ απειλεί την φιλόλογο του ΕΠΑΛ Χίου Σοφία Λαμπίκη με διώξεις. Πρόκειται για προκλητική απόπειρα τρομοκράτησης στα σχολεία ώστε να διευκολύνουν τους φασίστες να προχωρήσουν σε ανοιχτή δράση κατά της αριστεράς αλλά και των μαθητών που αντιστέκονται, να προχωρήσουν σε συγκρότηση νέων ταγμάτων εφόδου στρατολογώντας μαθητές.

 
Οι επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη όπως φάνηκε και με την επίθεση του δασκάλου Τζεμαλί Μηλιαζήμ στη Ξάνθη από γνωστούς φασίστες.
Δεν θα περάσει!
Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ να καταδικάσουν τις φασιστικές επιθέσεις στα σχολεία. Προετοιμάζουν την επίθεση ενάντια στο δημόσιο σχολείο με τις άγριες περικοπές, τις συγχωνεύσεις, τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Ήδη τα σχολεία ρημάζουν από το σταμάτημα των διορισμών των εκπαιδευτικών, τις περικοπές στις δαπάνες για την μεταφορά των μαθητών. Οι φασίστες λειτουργούν ως Πέμπτη φάλαγγα για να περάσουν οι πολιτικές των μνημονίων στα σχολεία μετοχοποιώντας τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Το μήνυμα μας στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη είναι ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν μνήμη για το τι σημαίνει φασισμός και ναζισμός από την αντίσταση στη ναζιστική κατοχή μάεχρι τη χούνττα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν σύμβολο της αντίστασης τους και του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου το καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα που δολοφόνησαν οι τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ στη Πάτρα το 1992 όταν επιχείρησαν να ανακαταλάβουν με λοστούς το κατειλημμένο από τους μαθητές σχολικό συγκρότημα.
Και οι νέες απόπειρες «ανακατάληψης» με πολιορκητικό κλοιό τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τα τάγματα εφόδου που συγκροτούν και τις φασιστοφυλλάδες σαν το ΣΤΟΧΟ που χύνουν δηλητήριο και ρίχνουν λάσπη θα πέσουν στο κενό.
Καλούμε  τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους δασκάλων σε όλη τη Ελλάδα μέσα στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιο να στηρίξουν το αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τη απειλή του νεοναζισμού. Να πάρουν μέρος στη μεγάλη Πανελλαδική συνέλευση αντιπροσώπων στη Αθήνα στις 14 Οκτώβρη στη Τεχνόπολη στο Γκάζι και να δώσουν το πραγματικό αντιφασιστικό χαραχτήρα στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΡEZA TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου