Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Ρασούλη-Αλλαγιάννη:Να σταματήσει η μετάδοσή του «Αχ Ελλάδα σ’αγαπώ» από συγκεντρώσεις ρατσιστικού περιεχομένου


Σε κοινή ανακοίνωση τύπου προχώρησε η Ναταλία Ρασούλη και η Βάσω Αλλαγιάννη για την χρησιμοποίηση του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ’αγαπώ» έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου στις χθεσινές συγκεντρώσεις .
Διαβάστε την ανακοίνωση :
Πληροφορηθήκαμε ότι σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, ζητώντας να μη μεταφερθούν εκεί λαθρομετανάστες, πρωτοστατούντων του δήμου Κορινθίας αλλά και της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», μεταδίδουν από τα μεγάφωνα το τραγούδι «Αχ Ελλάδα, σ’ αγαπώ» σε στίχους Μανώλη Ρασούλη και μουσική Βάσως Αλλαγιάννη.
Διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την τελείως ανάρμοστη και άστοχη μετάδοση του τραγουδιού, το οποίο καμμιά σχέση δεν έχει με τις ρατσιστικές διαμαρτυρίες έξω από το στρατόπεδο και με τις θέσεις που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή και ζητούμε -η πρώτη ως συνδημιουργός και η δεύτερη ως νόμιμη κληρονόμος του Μ. Ρασούλη – να σταματήσει η μετάδοσή του, τόσο στις συγκεντρώσεις αυτές, όσο και σε οποιεσδήποτε άλλες, ανάλογου ρατσιστικού περιεχομένου.
Άλλωστε, αυτοί που μεταδίδουν το τραγούδι, αν είχαν κάνει τον κόπο να το ακούσουν απλώς, θα καταλάβαιναν πολύ εύκολα ότι το περιεχόμενό του είναι εντελώς αντίθετο με αυτές τις ιδέες και θέσεις .
Η χρησιμοποίηση του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις θίγει ηθικά, κοινωνικά, και ιδεολογικά εμάς, την μνήμη του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη και του έργου.
Βάσω Αλλαγιάννη
Ναταλία Ρασούλη.

http://www.koutipandoras.gr/?p=24526 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου