Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Ηγουμένη "επιστρατεύει" Χρυσαυγίτες για να "επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη"

Την είδηση την μαθαίνουμε διαβάζοντας σε ιστοσελίδα –απ’ όπου είναι και η φώτο με την λεζάντα που την συνοδεύει-  ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ.
Σύμφωνα μ αυτήν η ηγουμένη ενός μοναστηριού του νησιού «επιστράτευσε» τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής για να «επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη» που θεωρούσε ότι «διασαλεύτηκε» από μικροπωλητές που δεν είχαν άδεια και ζητιάνους σε ένα τοπικό πανηγύρι.

Χωρίς σχόλια απόσπασμα από την ανακοίνωση της Ν.Ε του ΚΚΕ:

Η ΝΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική οικονομική αντιπαράθεση που στήθηκε για το πανηγύρι του Αγίου Γερασίμου, σε βάρος των μικροπωλητών. Δημοτική αρχή Κεφαλονιάς και Μονή Αγίου Γερασίμου ερίζουν για το χρήμα των μικροπωλητών, τη στιγμή που οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ  βουλιάζουν σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα. Τοπική Διοίκηση και Εκκλησία συνδράμουν την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της ΕΕ. Κινούνται στη βάση της ανταποδοτικότητας και ζητούν την επιβολή «του νόμου και της τάξης», για τα δικά τους συμφέροντα. Ορισμένα απαράδεκτα φαινόμενα ή κάποιες εγκληματικές ενέργειες είναι το προκάλυμμα για να κρυφτεί η αιτία. Οι μικροπωλητές δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν το μπαλάκι για τέτοια οικονομικά  συμφέροντα.


Η ΝΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη την επιστράτευση μελών της Χρυσής Αυγής από την Ηγουμένη του Αγίου Γερασίμου, ως «εθελοντών», για την δήθεν αντιμετώπιση των παρανόμων πωλητών και των ζητιάνων. Αποδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση αξιοποιείται η Χ.Α. για την προστασία οικονομικών συμφερόντων και ενάντια στην φτωχολογιά.  Η εκ των υστέρων ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, περί μη ανάμιξης στα τεκταινόμενα στον Άγιο, μόνο σαν κακόγουστη φάρσα μπορεί να χαρακτηριστεί. Η σιωπή της Μητρόπολης συνιστά συνενοχή. Η ανάδειξη των φασιστοειδών σε ρυθμιστικούς παράγοντες της «τάξης και της ασφάλειας», την ώρα που δολοφονούνται μετανάστες, έχει στόχο να νομιμοποιηθεί η δράση τους στη συνείδηση του λαού.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_715.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου