Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Απάντηση στο Διονύση Τσακνή για τη δημόσια υπεράσπισή του στη Βούλα Παπαχρήστου: «Υπερασπίσου το παιδί», Διονύση, το πραγματικό όμως παιδί, κι όχι την πρωταθλήτρια που το «παίζει» παιδί για να κρύψει τα «κακά» του…

Posted by itzikas

 … σύντροφε, Τσακνή, δε σου ταιριάζει ο ρόλος του «παιδοφύλακα» ή, καλύτερα, του «μεγαλόκαρδου πατερούλη» που συγχωρεί τα παιδιά του  για τα «παιδιάστικα» λάθη τους…

Κατ’ αρχήν δεν πρόκειται για παιδιά, αλλά για πολίτες με δικαίωμα ψήφου και με κάποιες σπουδές υποθέτω… Θα πρέπει λοιπόν να έχουν την ωριμότητα να κρίνουν «πότε και πού» τους «παίρνει» να εκφράζουν την «παιδιάστικη» αφέλειά τους… Και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι  όταν αυτή ξεπερνά το «όριο», εκτός από την παραδοχή του λάθους τους, πρέπει να αναλαμβάνουν και την ευθύνη τους, να αποδέχονται την τιμωρία τους, και να μην κρύβονται πίσω από «παιδιάστικες» δικαιολογίες του τύπου «ε, είπαμε ή γράψαμε και μια παιδιάστικη “μακακία”, δεν τρέχει και τίποτα… παιδιά είμαστε!»…
Και δεν αναφέρομαι τόσο στο γιο σου όσο στην πρωταθλήτρια του τριπλούν, τη Βούλα την Παπαχρήστου, η οποία σαν πολίτης (ή ακόμα και σαν παιδί, όπως γράφεις ότι είναι) θα ‘πρεπε να ‘χει, νομίζω, την ωριμότητα ή τη συναίσθηση ότι- σαν πρωταθλήτρια, η οποία συμμετέχει μάλιστα και στην ολυμπιακή ομάδα- δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό της αλλά μια ολόκληρη χώρα, και ότι τέτοιες «παιδιάστικες μακακίες» δεν κάνουμε το λάθος να τις δημοσιοποιούμε, έτσι επειδή μας «κάπνισε»…
Ας αναφέρω ένα παράδειγμα απ’ τη δουλειά μου, απ’ το σχολείο: ας υποθέσουμε ότι ο μαθητής του Λυκείου που ορίστηκε σημαιοφόρος για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, παιδί 17 χρονών, αρχίζει να λέει δημόσια ή να γράφει στη σελίδα του στο facebook «διάφορα» κατά του Αλβανού συμμαθητή του, παραστάτη της σημαίας… Λοιπόν, τι κάνουμε; «Αθωώνουμε» το μαθητή, επειδή είναι παιδί, και «πάμε κανονικά στην παρέλαση, ε, δεν τρέχει και τίποτα!» ή εκπαιδευτικοί και γονείς (του παιδιού) προβαίνουμε στις κατάλληλες παιδαγωγικές νουθεσίες προς το παρεκτραπέντα μαθητή, κι αν χρειαστεί, ανάλογα με τη σοβαρότητα του λάθους του τον τιμωρούμε κιόλας;
Σύντροφε, Τσακνή, πρέπει να ξέρεις ότι, εκτός από την σωματική και ψυχολογική βία, η διαβαθμισμένη τιμωρία (ποινή) ισχύει και στις μέρες μας στην παιδαγωγική.
Αλλά, η κα Βούλα Παπαχρήστου, δεν είναι παιδί. Ασχολείται πολλά χρόνια με τον αθλητισμό,  πρόκειται για μια πρωταθλήτρια υποψήφια ακόμα και για ολυμπιακό μετάλλιο, και δεν της επιτρέπεται να προβαίνει δημόσια σε τόσο «χοντροκομμένες παιδιάστικες αφέλειες»,  θα ‘πρεπε να γνωρίζει, καλύτερα από κάθε άλλο «παιδί», ότι η αυτοπειθαρχία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του καλού αθλητή.
Δεν ταιριάζουν σε μια αθλήτρια τόσο υψηλού επιπέδου και δεν την τιμούν καθόλου, νομίζω, τόσο οι δικές σου (“αθωωτικές”) δικαιολογίες όσο κι αυτές του προπονητή της περί «παιδιάστικου λάθους», «ανωριμότητας», «δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική», κλπ.
Μάλλον σε βάρος της αποβαίνουν αυτού του είδους οι δικαιολογίες σας, γιατί ελάχιστοι, πιστεύω, θα ήθελαν να τους εκπροσωπεί, έστω και στις απαξιωμένες πια μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, μια «ανώριμη παιδούλα» ευεπίφορη σε «παιδιάστικα λάθη».
Σκέψου να διέπραττε κάνα «παιδιάστικο λάθος» και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων!….
Αλλά η κα Βούλα Παπαχρήστου, όπως αποδείχτηκε κι από το λογαριασμό της στο  tweeter, δεν είναι και τόσο «αθώα», τόσο «παιδί», πολιτικά, όπως αυτοπαρουσιάζεται ή μας την παρουσιάζετε. Τα είχε τα «πάρε δώσε» της και τα «κονιέ» της με τη Χρυσή Αυγή, ιδιαίτερα με τον εκπρόσωπο τύπου της, τον Κασιδιάρη.
Και δες, ποιοι βγήκαν να την υπερασπιστούν  με “εθνικοπατρωτικόν πάθος”στο πολιτικό μεϊντάνι: από τον Αδώνιδα, το Φαήλο Κρανιδιώτη ως τον Κασιδιάρη και τον Μιχολολιάκο! Όλη η εθνικοφασιστική λεβεντοπαρέα!
Και επιπλέον, σύντροφε Τσακνή, το παράδειγμά σου για τις παιδικές παρέες στις οποίες λέγονται διάφορα «ρατσιστικά» ανεκδοτάκια για «Ελενίτσες», για «μαύρους» κι Αλβανούς, ατυχές είναι κατά τη γνώμη μου, γιατί μεταξύ τους τα λένε τα παιδάκια, στις «διαδικτυακές παρέες» τους, μα δεν είναι ούτε δημόσια πρόσωπα ούτε πρωταθλητές, ώστε τα «ανεκδοτάκια» τους να κυκλοφορούν αστραπιαία ανά την υφήλιο και να δημιουργούν «εθνικό θέμα».   
Τα λέγαμε κι εμείς στην εποχή μας, τα «ανεκδοτάκια» μας.  Διονύση, μα δεν παίρναμε τη «ντουντούκα» να τα δημοσιοποιήσουμε, ή να τα διαλαλήσουμε στις γειτονιές ή στο ραδιόφωνο (μόνο ραδιόφωνο υπήρχε τότε), και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αν υπήρχε και τότε tweeter ή  facebook ποτέ δε θα γράφαμε από «παιδιάστικη αφέλεια» κάτι κακό για συνανθρώπους μας, χωρίς μάλιστα να μας έχουν πειράξει, γνωρίζοντας επιπλέον ότι, ιδιαίτερα όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, αυτό που γράφεις θα το διαβάσουν εκατομμύρια άνθρωποι. Ε, έστω και παιδιά σε μια άλλη εποχή «έφτανε το νιονιό μας» μέχρις εκεί, που θα λέγαν και οι πατεράδες μας…. Φαίνεται όμως πως της κας Παπαχρήστου «το νιονιό δε φτάνει» και σαν «ανώριμη που δεν μπορεί να συναισθανθεί το “όριο”», παρότι πρωταθλήτρια στο τριπλούν, είναι ανάξια να εκπροσωπεί τη χώρα της, γιατί ίσως με τα «παιδιαρίσματά» της προκαλέσει και χειρότερα… Για σκέψου, σε μια ενδεχόμενη νίκη της, να ‘βγαινε στις τηλεοράσεις απ’ το Λονδίνο κι ακολουθώντας το παράδειγμα της Φανής Χαλκιά- ήδη αποδεδειγμένα ντοπαρισμένη αυτή, για την Παπαχρήστου δεν ξέρω, θα δούμε- και δήλωνε: «Οι Έλληνες είμαστε ανώτερη φυλή, είμαστε γεννημένοι νικητές, το ‘χουμε στο DNA μας»!!!
Τέλος, σύντροφε, Τσακνή, ατυχής κι ο συσχετισμός σου της τιμωρίας της Παπαχρήστου με την ατιμωρησία των πολιτικών που εθισμένοι για χρόνια στη διαπλοκή και στη διαφορά οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό και το λαό στην εξαθλίωση.
Δεν κατανοώ το συλλογισμό σου… Τι; Επειδή μένουν ατιμώρητοι πολλοί άθλιοι πολιτικοί μας πρέπει και στην κάθε πρωταθλήτριά μας να επιτρέπεται (ατιμωρητί) να γράφει και να λέει δημόσια «ό, τι της κατέβει στο κεφάλι» με τη δικαιολογία της «παιδικής ανωριμότητάς της»!
Σύντροφε, Τσακνή, άσε την υπεράσπιση της «αθώας παιδίσκης», Βούλας Παπαχρήστου, στους Αδώνιδες, στους Φαήλους, στους Κασιδιάρηδες και στους Μιχολολιάκους, και συ κάνε καμιά συναυλία, που ξέρω ότι το κάνεις, για να βοηθήσουμε τα παιδάκια στα σχολεία μας που από το Σεπτέμβρη που έρχεται θα λιποθυμούν από την πείνα, κι από το χειμώνα θα τουρτουρίζουν από το κρύο στις σχολικές αίθουσες….
«Υπερασπίσου το παιδί», Διονύση, το πραγματικό όμως παιδί, κι όχι την πρωταθλήτρια που το «παίζει» παιδί για να κρύψει τα «κακά» του…
Συντροφικά…
Γιάννης Π. Τζήκας, εκπαιδευτικός, γονιός, και, βέβαια, αριστερός (για την ακρίβεια Συριζαίος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου