Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

O Σύριζα για το ξεπούλημα της ΑΤΕ στον Σάλα (Βίντεο) και ένα σχετικό άρθρο του Λ. Βατικιώτη.

Ενδιαφέρον έχει το βίντεο που παραθέτουμε για τα όσα διαδραματίζονται με το ξεπούλημα από την μνημονική κυβέρνηση, στον Σάλα, της Αγροτικής Τράπεζας «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο, σε μια ληστεία τραπέζης. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο που γίνεται εν κρυπτώ, σε αποφάσεις που δεν λαμβάνονται στην βουλή των Ελλήνων, σε αποφάσεις που λαμβάνονται στην σκιά, και είμαστε αποφασισμένοι αυτό το πέπλο της σιωπής και της συγκάλυψης να το ξεσκεπάσουμε και να το αποκαλύψουμε» ήταν η δήλωση του Α. Τσίπρα, ενώ τα όσα διαδραματίστηκαν στην βουλή στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, με αντικείμενο την εκποίηση της ΑΤΕ, είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικά και τα παρακολουθούμε στο βίντεο.


 
 
Αντι για δικό μας σχολιασμό παραθέτουμε το άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη που δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού Unfollw που κυκλοφορεί:
 
Το πελατειακό κράτος είναι εδώ. Δουλεύει για τον Σάλα. 

Σε οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο ολκής εξελίσσεται η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας μετά τις ανακοινώσεις της Παρασκευής 27 Ιουλίου από την Τράπεζα της Ελλάδας που επιβεβαιώνουν την φημολογία όλων των προηγούμενων ημερών…

Η μεταβίβαση στην προβληματική Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζα (χαρτοφυλάκιο ενήμερων δανείων και τίτλων και σύνολο καταθέσεων), την ίδια ώρα που στο δημόσιο παραμένει το προβληματικό τμήμα της τράπεζας, στην πράξη σημαίνει ότι στους φορολογούμενους και στον κρατικό προϋπολογισμό περνούν νέα βάρη, ενώ στους ιδιώτες περνούν τα έτοιμα κέρδη. Έτσι, η Αγροτική Τράπεζα (που όλο το προηγούμενο διάστημα συνειδητά και σχεδιασμένα απαξιώθηκε από τις διορισμένες διοικήσεις της / οικονομικούς δολοφόνους, για να μπορεί σήμερα νά πουληθεί) θυσιάζεται για να βελτιώσει η Τράπεζα Πειραιώς τους δικούς της δείκτες.

Η πώληση της ΑΤΕ δεν έρχεται μόνο να ακυρώσει κάθε ελπίδα δημιουργίας ενός δημοσίου βραχίονα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, που θα μπορούσε υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες νά στηρίξει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πολύ σημαντικότερο είναι ότι προωθεί την επιχειρηματικοποίηση της ελληνικής γεωργίας και άμεσα το ξεκλήρισμα δεκάδων χιλιάδων καταχρεωμένων αγροτών – στο βαθμό που είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα ασκήσει μέχρι τέλος τα δικαιώματα που απορρέουν από τις εγγυήσεις, δημιουργώντας εξ αρχής αγροτικό ζήτημα στην Ελλάδα. Ολοταχώς λοιπόν στον 19ο αιώνα για χάρη των τραπεζιτών.


Το δώρο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη στον Μιχάλη Σάλα αποδεικνύει ότι τελικά όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει πελατειακό κράτος στην Ελλάδα αλλά λειτουργεί στην εντέλεια: προς όφελος των τραπεζιτών. Εκμεταλλεύεται την δημόσια περιουσία, τορπιλίζει το δημόσιο συμφέρον, οδηγεί στα τάρταρα τα πιο αδύναμα τμήματα της κοινωνίας μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα πιστωτών και τοκογλύφων. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου