Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Ολα στο σφυρί για το τίποτα

Από την Κυριακάτικη "Αυγή"

Σε κατεδάφιση μισθών, συντάξεων, κοινωνικού κράτους και γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προχωρά η κυβέρνηση μήπως και εξασφαλίσει κάποια παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αφανισμός συντάξεων
και πλαφόν για κύριες, επικουρικές και προνομιακά επιδόματα αλλά και κατάργηση των εναπομεινάντων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, θέρους.

Αναδρομικές μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα μέσω της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Δέσμευση του Αντ. Σαμαρά στην τρόικα για «διεύρυνση» των ιδιωτικοποιήσεων με πρώτο θύμα την Αγροτική που «μεταβιβάστηκε» στον ιδιωτικό τομέα (Πειραιώς) μαζί με την «πελατεία» του αγροτικού κόσμου.

Εκατοντάδες οργανισμοί του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους θυσιάζονται μέσα στο καλοκαίρι μήπως και συγκινηθούν η Μέρκελ και οι δανειστές και αφήσουν να εκταμιευτεί η δόση του Σεπτεμβρίου.

Η μεγέθυνση της ύφεσης και η όξυνση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων αποδεδειγμένα μόνο αποτέλεσμα της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου