Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν και συνεχίζουν τον αγώνα τους. Ταξικό μας χρέος να βρεθούμε δίπλα τους

Με μπάτσους και «διατάγματα», θεωρούν ότι μπορεί να καθυποτάξουν το αγωνιστικό φρόνημα των χαλυβουργών. Με δυνάμεις καταστολής και την αστική δικαιοσύνη έχουν την αίσθηση ότι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν εργάτες-δουλοπάροικους, ότι ο εργασιακός μεσαίωνας που ζούμε θα πάρει ακόμα χειρότερη μορφή απ’ αυτή πο βιώνουμε σήμερα.

Σ’ αυτή την σύγκρουση κεφαλαίου και εργασίας υπάρχει ένα Γαλάτικο χωριό που αντιστέκεται. Που έχει υψώσει ψηλά την σημαία του αγώνα, μας δίνει μαθήματα ταξικής σύγκρουσης και πάλης, μας κάνει όλους υπερήφανους. Οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο. Εχουν πέσει πάνω τους θεοί και δαίμονες αλλά αυτοί δεν λυγίζουν.  
Και σήμερα διατράνωσαν την απόφαση, να μην υποστείλουν την σημαία του αγώνα τους να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την τελική νίκη. Μπορεί να έχει λυσσάξει εναντίον τους το μαύρο μέτωπο εργοδοσίας-κυβέρνησης-ΜΜΕ, αλλά οι απεργοί χαλυβουργοί δεν χαμπαριάζουν από απειλές και συκοφαντίες.
Στην πολύωρη συνεδρίαση που έκανε σήμερα, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το σωματείο τους αποφάσισαν, στην μυστική ψηφοφορία που έγινε, να μην καταθέσουν τα όπλα και να παλέψουν μέχρι να αναγκαστεί η εργοδοσία να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους.  169 χαλυβουργοί ψήφισαν να συνεχίσουν να βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα και μόνο 5 κατά.

Οι απεργοί χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι τους. Η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπάει στους ρυθμούς του αγώνα τους. 

Αύριο γίνονται συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε Ντίσελντορφ, Βερολίνο. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Δευτέρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως επίσης σε Βρυξέλλες, Λονδίνο, Στοκχόλμη, Φρανκφούρτη, Μόναχο.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου