Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η σειρά σας

Τα τελευταία χρόνια -και ιδιαίτερα τα 3 τελευταία χρόνια- έχω βαρεθεί να διαβάζω και να ακούω πολιτικούς, τηλεδημοσιογράφους και «ειδικούς αναλυτές» να αναφέρονται σε «προνομιούχες ομάδες» που έχουν «σκανδαλώδη προνόμια». Συνήθως, αναφέρονται σε ομάδες εργαζομένων που είναι λιγότερο αδικημένοι από τους άλλους εργαζόμενους που έχουν ήδη εξαθλιωθεί. Οπότε, θα πρέπει να εξαθλιωθούν και αυτοί – όπως οι άλλοι- και να ζήσουν όλοι ταπεινωμένοι και σαν δούλοι.
Σήμερα, στην Ελλάδα, θεωρείσαι προνομιούχος, αν δεν είσαι κακοπληρωμένος. Αντί δηλαδή, ο στόχος να είναι να καλοπληρωθούν όλοι και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, θεωρείται φυσιολογικό να ζήσουν όλοι μια ταπεινωμένη και εξαθλιωμένη ζωή. Αχ, τι «κομμουνιστικό» που είναι αυτό!
Ωραία είναι αυτά για τους ζάπλουτους δημόσιους υπάλληλους, τους μεγιστάνες οδηγούς λεωφορείων, τους βαθύπλουτους ναυτεργάτες, τους νεόπλουτους ταξιτζήδες και τους Κροίσους φορτηγατζήδες αλλά έχω μια απορία:
Γιατί κανείς δεν αναφέρεται ποτέ στους πραγματικά και αντικειμενικά πλούσιους;
Γιατί κανείς δεν αναφέρεται ποτέ στον Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα, τον Κόκκαλη, τον Αλαφούζο και τους άλλους πραγματικά «προνομιούχους»;

Μα, πιτσιρίκο, αυτοί ανήκουν στις «υγιείς δυνάμεις του τόπου».
Δηλαδή εμείς είμαστε οι «άρρωστες δυνάμεις» του τόπου; Μήπως να φύγουμε να μην τους κολλήσουμε καμιά αρρώστια;
Το βλέπω ότι όλοι αυτοί σκάνε από υγεία. Επιδοτούνται, απαλλάσσονται από φόρους και έχουν ένα σκασμό προνόμια. Όλοι θα σκάγαμε από υγεία με τόσες φοροαπαλλαγές και τόσα προνόμια αλλά, για την ώρα, ασχολούμαστε μόνο με τα «σκανδαλώδη προνόμια» των βασιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Μα, πιτσιρίκο, αυτές οι υγιείς δυνάμεις έχουν αυτά τα προνόμια επειδή δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Τι μου λες; Εγώ μόνο απολύσεις βλέπω να κάνουν. Αφού δημιουργούν θέσεις εργασίας, γιατί η ανεργία αυξάνεται διαρκώς;
Ξαναρωτάω: Γιατί στιγματίζονται διαρκώς οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα «σκανδαλώδη» προνόμιά τους -που το μόνο σκανδαλώδες που έχουν είναι ότι τους επιτρέπουν να μην πεθάνουν της πείνας- και δεν στιγματίζονται οι εφοπλιστές και οι άλλες «υγιείς δυνάμεις» που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και απειλούν μάλιστα διαρκώς πως θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους και θα φύγουν; Στο καλό και να μας γράφετε.
Γιατί στρέφουν διαρκώς με έντεχνο τρόπο την μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη -με στόχο την εξαθλίωση όλων των κοινωνικών ομάδων- και αφήνουν μόνιμα στο απυρόβλητο τις ιερές αγελάδες των «υγιών δυνάμεων του τόπου»;
Αρκετά μιλήσαμε για τον «εγωισμό» των δημοσίων υπαλλήλων που θέλουν οι αλήτες να έχουν μια αξιοπρεπή δουλειά, να έχουν εργατικά δικαιώματα και να πληρώνονται κι από πάνω. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για τον εγωισμό του Λάτση.
Η χώρα μας, η πατρίδα μας, είναι σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε όλοι την αλληλεγγύη μας και την αγάπη μας για την πατρίδα και τους συμπατριώτες μας.
Τώρα είναι η ώρα για την διανομή περιουσιών και κερδών.
Κάνω την αρχή. Η περιουσία μου και τα κέρδη μου στη διάθεση της πατρίδας και των συμπατριωτών μου.
Κύριε Λάτση, κύριε Βαρδινογιάννη, κύριε Μπόμπολα, η σειρά σας.

http://pitsirikos.net/2012/07/%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC-%CF%83%CE%B1%CF%82/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου