Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Εφοπλιστικό κεφάλαιο και καπιταλιστική οικονομική κρίση

Το "καρεδάκι" που παραθέτουμε βρίσκεται σήμερα πρωτοσέλιδα στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος». Τα λέει όλα και θα ήταν πλεονασμός να σχολιάσουμε το οτιδήποτε.

 Σε μια προκήρυξη της η 17 Νοέμβρη έγραφε: «Παραφράζοντας λοιπόν έναν ξένο συγγραφέα ο οποίος έγραφε: "ένας εκατομμυριούχος, στο βάθος των χρηματοκιβωτίων του, έχει στη διάθεση του περισσότερες ανθρώπινες ζωές από τον οποιονδήποτε μονάρχη» μπορούμε να πούμε χωρίς καμιά υπερβολή, ότι ένας  Έλληνας εφοπλιστής στο βάθος των χρηματοκιβωτίων του έχει να παρουσιάσει περισσότερα πτώματα, έχει περισσότερες ανθρώπινες ζωές πού χει αφαιρέσει από τον οποιοδήποτε κοινό «εγκληματία» των φυλακών".

Και σε δικιά μας παλαιότερη ανάρτηση υπογραμμίζαμε: «Η «eφοπλιστική οικογένεια" είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο, συνεχίζουν και τα προμελετημένα εγκλήματά τους, με θύματα ταξικά μας αδέλφια.

Ολοι γνωρίζουν για τα «σαπάκια» που χρησιμοποιούν και ο μέσος χρόνος ζωής τους είναι τα τριάντα χρόνια.
Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες εφοπλιστικές φάρες, -Βεντούρηδες, Αγαπητοί κλπ- έβγαλαν τ' άντερα τους μ' αυτά τα βαπόρια.
Αυτά τα πλωτά φέρετρα προσπαθούν με μπαλώματα να τα κάνουν να ταξιδεύουν».

Διαβάστε επίσης το κείμενο της Αντας Ψαρά
Οι Ελληνες εφοπλιστές και η κρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου