Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 22% ΣΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Νέες περικοπές στα εφάπαξ του Δημοσίου -αλλά και άλλων Ταμείων- εξήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτσης, κάνοντας αναφορά σε σχετικές αναλογιστικές μελέτες που δείχνουν ελλείμματα και πρόβλημα βιωσιμότητας.
«Οι προσαρμογές των εφάπαξ αποζημιώσεων, θα γίνουν με αναλογιστικές μελέτες και δικαιοσύνη» είπε ο υπουργός. Βέβαια, αυτές οι αναλογιστικές μελέτες ουδέποτε παρουσιάστηκαν. Αποτελούν μια ακόμα πρόφαση που μεταχειρίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει τις προειλημμένες αποφάσεις της.
Αναφέροντας το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων είπε ότι οι μελέτες δείχνουν αποκλίσεις που δεν το καθιστούν βιώσιμο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν δέχεται για τη χρηματοδότηση του Ταμείου να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός ή να επιβληθούν νέοι φόροι ή επιπλέον εισφορές σε νέους εργαζομένους.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων θα αφορά και τις αιτήσεις που εκκρεμούν, που ανέρχονται σε περίπου 55.000 και για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί το εφάπαξ.
Για αιτία πολέμου μιλά η ΑΔΕΔΥ που τονίζει ότι στη συνάντηση ο υπουργός δήλωσε ευθέως την κυβερνητική απόφαση για νέα μείωση 23% στο ήδη ψαλιδισμένο κατά 20% εφάπαξ τους, και τον κατηγορεί ότι απέρριψε όλες τις προτάσεις της για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8818:yp-ergasias-efapax&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου