Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Προκαλεί ο Τσίπρας τον Σαμαρά για debate ακόμα και με τον Μιχελάκη σαν δημοσιογράφο

Στην αποψινή του ομιλία, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ακόμη πιο αισιόδοξος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι στις 17 Ιουνίου "Φεύγουν, χέρι-χέρι".Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε απόψε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά «να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται και να φυγομαχεί από την δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση που ο ίδιος αρχικά είχε ζητήσει «και να εμφανιστεί και να δεχθεί τη δημόσια αντιπαράθεση μαζί μου, χωρίς προκατασκευασμένους μονολόγους».


Ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ελευσίνα, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά «ας ορίσει όποιους δημοσιογράφους επιθυμεί. Όποιους τον κάνουν να αισθάνονται καλύτερα. Ας ορίσει ακόμη και τον κ. Μιχελάκη, δεν έχω αντίρρηση» είπε χαρακτηριστικά, «αρκεί να εμφανιστεί και να δεχθεί να αντιπαρατεθούμε ζωντανά σε μια ουσιαστική και όχι τυποποιημένη αντιπαράθεση».
Στην αποψινή του ομιλία, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ακόμη πιο αισιόδοξος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι στις 17 Ιουνίου «φεύγουν, χέρι-χέρι, για να ησυχάσει ο λαός και ν' αλλάξει πορεία ο τόπος». Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο λαός έγειρε την πλάστιγγα οριστικά».
Αναφερόμενος στην κρίση της Ισπανίας ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές πλέον δεν έχουν κανένα κίνητρο να ρίξουν λάδι στη φωτιά της Ευρωζώνης που τώρα μαίνεται, ιδίως μετά την αίτηση της Ισπανίας για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, γιατί όπως είπε δεν έχουν κανένα κίνητρο οι δανειστές να διακινδυνεύσουν την άμεση διάλυση της Ευρωζώνης, διακόπτοντας την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν έχουν κανένα λόγο να μην συζητήσουν, να μην διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση της Αριστεράς στις 18 Ιουνίου, αντίθετα, σημείωσε, έχουν όλους τους λόγους να το κάνουν.
Απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα από Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο κ. Τσίπρας είπε όσοι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωζώνης σήμερα μας απειλούν με διακοπή του δανείου, αύριο θα διαπραγματευτούν μαζί μας και πρόσθεσε «κινδυνολογούν, δημαγωγούν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να σώσουν το Μνημόνιο, όσοι συνδέουν την ακύρωσή του με διακοπή της δανειοδότησης. Και τη διακοπή της δανειοδότησης με την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων».
Η μόνη πραγματική σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στο Μνημόνιο και τους μισθούς και τις συντάξεις είναι η ακριβώς αντίστροφη, είπε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι το Μνημόνιο υπονομεύει τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού με την πρωτοφανή και παρατεταμένη ύφεση και την υστέρηση των δημόσιων εσόδων και των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.
Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εγγυάται τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού. Γιατί θα τερματίσει αμέσως τη λιτότητα, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι για την Αριστερά, η εγγύηση των μισθών και των συντάξεων του ελληνικού λαού είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα.
Ασκώντας περαιτέρω κριτική στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε: ποιος, όμως, είναι πραγματικός πατριώτης σήμερα; Εκείνος που συνυπέγραψε την παράδοση του λαού και του τόπου στους δανειστές του; Ή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που μετουσιώνει την αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να απαλλαγεί από τα δεσμά του θανατηφόρου Μνημονίου σε ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα Δημοκρατίας, ελπίδας και ανατροπής;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες, χωρίς προκαταλήψεις να συστρατευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Να συσπειρωθούν στο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμά, για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.
Για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της χώρας και να εμπιστευθούν τα άξια στελέχη του κόμματος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

http://gr.news.yahoo.com/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-debate-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-201127636.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου