Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι πλαστές κατηγορίες ενάντια στους αγωνιστές δεν θα περάσουν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αποφασιστικά την αναίτια προσαγωγή δύο μελών της και τη σύλληψη ενός με πλαστές, κατασκευασμένες κατηγορίες.
 
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου, στο κέντρο της Αθήνας, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιδόθηκαν σε ένα όργιο τρομοκρατίας και καταστολής. Σαν απάντηση σε επεισόδια που συνέβησαν στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, εξαπέλυσαν ένα ανθρωποκυνηγητό κατά πάντων και σε περιοχές άσχετες με την παραπάνω περιοχή. Κατά τη διάρκεια του αναίτιου πογκρόμ έγιναν 9 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και δύο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος τη στιγμή που περνούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να έχουν καμία σχέση ούτε με τα γεγονότα ούτε με το σημείο που εκτυλίχθηκαν.   
Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δε βρέθηκε κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τα επεισόδια. Ωστόσο, σε ένα πρωτοφανές γεγονός, το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μ.Μ., λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος και ενώ είχε ενημερώσει για την πολιτική του ιδιότητα, συνελήφθη με κατηγορία για κατοχή ηρωίνης (!). Σύμφωνα με τις ανυπόστατες κατηγορίες, «βρέθηκε» στο περιπολικό μικρή ποσότητα ηρωίνης που ανήκε στον ίδιο. Είναι περισσότερο από προφανές ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη σκευωρία με ξεκάθαρο στόχο την πολιτική στοχοποίηση και διαπόμπευση του ίδιου και του πολιτικού χώρου που ανήκει. Είναι ένα εξοργιστικό γεγονός αστυνομικής καταστολής και τρομοκράτησης λίγες μόνο ώρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιούνη.
Ο Μ.Μ. είναι γνωστός αγωνιστής, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, συνδικαλιστής με την ΕΑΑΚ στη σχολή του Μαθηματικού Αθήνας, εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου. Πάντοτε στην πρώτη γραμμή των συλλογικών αποφάσεων των αγώνων της νεολαίας, με μια ξεκάθαρη στάση συνολικά ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις και τα ναρκωτικά. Οι κατηγορίες εναντίον του δεν έχουν απολύτως καμία βάση.
Το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Ιούνη, ο συναγωνιστής Μ.Μ. βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ορίστηκε η δίκη του για τη Δευτέρα 18, στις 12.00. Στο χώρο παραβρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν και να στηρίξουν το νέο αγωνιστή, αγωνιστές της Αριστεράς, εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε ΔΣ φοιτητικών συλλόγων, καθώς και οι κοσμητορικές αρχές της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Βεβαίως τη συμπαράσταση τους έδειξαν με την παρουσία τους και μέλη της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Άγγελος Χάγιος.
Θα σταθούμε δίπλα στο σύντροφό μας. Τα σχέδια του κράτους και της αστυνομίας ενάντια στο νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα αλλά και την ανυπόταχτη Αριστερά θα αποτύχουν.
·         Να αποσυρθούν όλες οι κατασκευασμένες κατηγορίες για τον σύντροφο Μ.Μ.
·         Καταγγέλλουμε αποφασιστικά τη στάση της αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
http://www.antarsya.gr/node/623

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου