Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Βερολίνο: «Δεν είναι ώρα για εκπτώσεις στην Ελλάδα»

Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, το Βερολίνο με δηλώσεις αξιωματούχων του, προσπαθεί να περιορίσει στο ελάχιστο τις προσδοκίες της Αθήνας από την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Βερολίνο: «Δεν είναι ώρα για εκπτώσεις στην Ελλάδα»
Η Γερμανία αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει πιστά τους όρους όσων έχουν συμφωνηθεί, όρους οι οποίοι παραμένουν εκτός διαπραγμάτευσης, δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι από το Βερολίνο, το πρωί της Δευτέρας.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ δήλωσε: «είναι αποφασιστικής σημασίας τώρα για την τρόικα να πεισθεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνίες και ότι θα εφαρμόσει πλήρως τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Τώρα δεν είναι η στιγμή για οποιεσδήποτε εκπτώσεις προς την Ελλάδα».
Σχολιάζοντας όσα είχε πει ο Γκίντο Βεστερβέλε, ο ίδιος αρκέστηκε να διευκρινίσει: «Εμμένουμε σε ό,τι έχει συμφωνηθεί».
Οι δηλώσεις του Βεστερβέλε, που ανήκει στους Φιλελεύθερους και όχι στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, δεν εκφράζουν την ευρύτερη κυβερνητική γραμμή, είπαν ανωνύμως στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Σχετικά με μία επιμήκυνση του Μνημονίου με μετάθεση των δημοσιονομικών στόχων του, μία από τις πηγές αυτές είπε: «Ξεχάστε το. Κάτι τέτοιο θα μας οδηγούσε πιο κοντά σε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα και απέχουν πάρα πολύ από κάτι τέτοιο. ... Φυσικά θα συνομιλήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63671529 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου