Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ένα επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή

Εγραψε: Pitsirikos 

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, το παρακάτω κείμενο είναι μιας φίλης μου που έζησε όσα περιγράφει και, επειδή πρόκειται για γεγονότα που δεν πολυπροβάλλονται από τα ΜΜΕ, το κυκλοφορεί χέρι με χέρι μέσω ίντερνετ. Ο λόγος που δεν το υπογράφει είναι, χωρίς περιστροφές, επειδή φοβάται.
«Προχτές το απόγευμα, 26 Μαΐου, ενώ περπατούσαμε στην Αποστόλου Παύλου εγώ και ο φίλος μου, δεχτήκαμε επίθεση από 15 περίπου άτομα της Χρυσής Αυγής.
Η επίθεση έγινε , εν μέσω παιδιών με μπαλόνια στο χέρι και μανάδων με καροτσάκια. Εγώ και ο φίλος μου περπατούσαμε , τη στιγμή που ένας νεαρός άντρας , ο οποίος καθόταν σε ένα πεζούλι , μας σταμάτησε δήθεν να μας ρωτήσει κάτι.
Ωστόσο, μας έχουν πλησιάσει γύρω στα 15 άτομα, με πολύ συνηθισμένη εμφάνιση, μια παρέα ανδρών και μιας γυναίκας, σαν να έχουν γυρίσει από εκδρομή και κρατούν στα χέρια τα κράνη από τις μηχανές τους.

Μέχρι να γυρίσω να κοιτάξω τον φίλο μου , ο οποίος μου έχει στο μεταξύ ψιθυρίσει «χρυσαυγίτες τρέξε», κι εγώ να του πω, «ε, και τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτούς», η παρέα των 15 ατόμων έχει φορέσει τα κράνη στο κεφάλι , μας έχουν χωρίσει και τον χτυπούν στο πρόσωπο. Στα επόμενα λεπτά βρισκόμαστε ξαπλωμένοι στο έδαφος και μας κλοτσάνε στο κεφάλι και στο σώμα.
Η εντελώς τυχαία επέμβαση της αστυνομίας, που είχε ειδοποιηθεί για άλλο περιστατικό, μας γλίτωσε από κάποιο μεγάλο τραυματισμό μα τελικά το αποτέλεσμα ήταν μόνο μια προσαγωγή!!! Αφού ταλαιπωρηθήκαμε στο τμήμα μέχρι τις 11.30 το βράδυ, την επόμενη μέρα πηγαίνοντας στο τμήμα ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει καμία καταγραφή του γεγονότος.
Εκεί μάθαμε πως οι επιθέσεις συνεχίζονταν όλο το βράδυ, από τραμπουκισμό σε μια μητέρα και ένα παιδί, από ένα παλικάρι που του ξερίζωσαν μια τζίβα από τα ράστα μαλλιά του, μέχρι έναν λιγότερο τυχερό που κατέληξε στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι.
Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε από την ανάγκη να κοινοποιήσουμε την εμπειρία μας με σκοπό, όχι να προκαλέσουμε φόβο, αλλά να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τον κίνδυνο, που ενώ μοιάζει ασήμαντος έχει φτάσει στην πόρτα μας, στις μανάδες και στις αδερφές μας. Καμία ενημέρωση δεν έχει υπάρξει από τα ΜΜΕ σε σχέση με αυτές τις επιθέσεις.
Η συνειδητοποίηση της απειλής, και η μαζική κινητοποίηση στις γειτονιές θεωρούμε πως είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στις επιθέσεις ωμής βίας των φασιστικών ομάδων.»

http://pitsirikos.net/2012/06/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου