Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Α. Τσίπρας: O λαός που τόσο σκληρά δοκιμάζεται, δεν μπορεί να εκβιάζεται

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 Α. Τσίπρας: O λαός που τόσο σκληρά δοκιμάζεται, δεν μπορεί να εκβιάζεται [βίντεο]

Ο ελληνικός λαός στις 6 του Μάη έκανε ένα σημαντικό βήμα.
Με την ψήφο του κατέστησε άκυρο το μνημόνιο και καταδίκασε τις δυνάμεις που ευθύνονται για την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας και της εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής μας κυριαρχίας.
Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε το σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε το μνημόνιο, δηλαδή την πορεία του λαού μας προς την κοινωνική δυστυχία και την καταστροφή.
Για μερικές χιλιάδες ψήφους, όμως, βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και έτσι δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη τη προεκλογική μας υπόσχεση:
Να σχηματίσουμε κυβέρνηση αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανοικοδομήσει τη χώρα από τα ερείπια που αφήνουν πίσω τους τα κόμματα του μνημονίου.


Αμέσως μετά τις εκλογές, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επηρεάσουμε προς θετική προοδευτική κατεύθυνση τις εξελίξεις στη χώρα. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί κατ’ ελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία.
Καταθέσαμε 5 άξονες σε αυτή τη κατεύθυνση ως ελάχιστους προγραμματικούς άξονες που θα μπορούσαν να αποτυπώνουν τη λαϊκή επιθυμία. Σημαντικότερος όλων των αξόνων: η ακύρωση των νέων σκληρών μέτρων περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις και η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων.
Τα κόμματα του μνημονίου και προσωπικά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους προς την κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας. Και το μόνο που έκαναν επί 8 και πλέον μέρες ήταν επί της ουσίας να μας θέσουν ένα δίλημμα: Ή μνημόνιο ή εκλογές.
Ενδεχομένως με την κρυφή ελπίδα είτε ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε και εμείς στο μνημονικό μπλοκ, είτε ότι θα καταφέρουν στις νέες εκλογές και μέσα σε κλίμα γενικευμένων εκβιασμών προς το λαό, να φέρουν για τους εαυτούς τους ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα.
Ελληνίδες και Έλληνες,
Πήραμε με αξιοπρέπεια, με αίσθηση της ιστορικής και πατριωτικής μας ευθύνης την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας.Να μη γίνουμε και εμείς μια δύναμη αφερέγγυα στο πολιτικό σκηνικό.
Τα κόμματα του μνημονίου δεν ζήταγαν από εμάς απλώς να συναινέσουμε σε μια κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου, ζήταγαν να αφήσουμε τη χώρα δίχως ελπίδα. Να βάλουμε και τη δική μας υπογραφή στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Δεν τους κάναμε τη χάρη. Αντισταθήκαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας.
Οι δυνάμεις του χθες, αυτοί που κατεδάφιζαν την κοινωνία επί 2 και πλέον χρόνια, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγματεύσεων και ότι τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν μόνο οι ισχυροί, ψάχνουν τώρα μια δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης. Επιμένουν να απειλούν και να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό.
Δεν καταλαβαίνουν όμως, ότι λαός που τόσο σκληρά δοκιμάζεται, δεν μπορεί πλέον να εκβιάζεται.
Αν σήμερα μπορούμε να ελπίζουμε ξανά είναι γιατί όλοι μαζί κάναμε ένα σημαντικό βήμα στις 6 του Μάη. Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρωθεί αυτό το βήμα. Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες. Τις δυνάμεις που κατεδάφισαν τη χώρα και την κοινωνία.
Να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη στο λαό και στη Βουλή, ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις πολιτικές που καταστρέφουν τον τόπο.
Το χρωστάμε στην ιστορία στην ιστορία της πατρίδας μας. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.



http://www.tsantiri.gr/politiki/a-tsipras-o-laos-pou-toso-sklira-dokimazete-den-bori-pleon-na-ekviazete-vinteo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου