Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Τι είναι το Κίνημα Δεν Πληρώνω;
Γιατί δεν μας βλέπετε στα ΜΜΕ;
Γιατί κατεβαίνουμε αυτόνομα στις εκλογές και δε συνεργαζόμαστε με άλλα κόμματα και κινήματα;
Από πού αντλούμε οικονομικούς πόρους;
Ποιοι είμαστε;
Ο Γιάννης Δαμουλής με τον σύντροφο Λουκάνικο
 
του Γιάννη Δαμουλή, υποψήφιου στο νομό Ξάνθης για το Κίνημα Δεν Πληρώνω
Ερωτήσεις που μας κάνουν και πρέπει να απαντηθούν. Σωστές και δίκαιες. Οι απαντήσεις μας είναι ειλικρινείς και ξεκάθαρες και σε αυτές τις απαντήσεις θα έπρεπε να απαντήσουν όλοι αυτοί που θέλουν να σας εκπροσωπήσουν. 
 Τι είναι το Κίνημα Δεν Πληρώνω;
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια από τα διόδια των Αφιδνών, από μια μικρά μερίδα ανθρώπων της περιοχής. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αγκαλιάστηκε από ανθρώπους της περιοχής και αργότερα από όλη την Ελλάδα. Γιατί ξέρουν ότι πληρώνουν ένα τίμημα, που ήδη το είχαν πληρώσει με τους φόρους και τα τέλη κυκλοφορίας και τα έσοδα πηγαίνουν στις τσέπες των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοτραπεζιτών. Ετσι  έγινε και ο νόμος της «ντροπής» του Ρέππα , που όποιος δεν πλήρωνε διόδια, του αφαιρούσαν την άδεια, το δίπλωμα, τις πινακίδες και διακόσια ευρώ πρόστιμο. Εμείς σαν κίνημα δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια, ανοίξαμε τα διόδια άπειρες φορές, με τη συμπαράσταση ανθρώπων που έβλεπαν ότι με την δράση πάρουμε να καταργήσουμε τους νόμους, που γίνονται μόνο ενάντια στο συμφέρον του λαού, ενώ αυτοί καταπατούν όλους τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν. Βλέποντας όμως της αποδοχή και την συμπαράσταση του κόσμου, θορυβήθηκαν και έφτιαξαν τον νέο νόμο του Μαυρουδή (τσεκουροφόρου) Βορίδη. Με εντολές των μεγαλοεργολάβων φωτογραφίζουν την πινακίδα του αυτοκινήτου του οδηγού με κάμερες που έχουν παράνομα τοποθετήσει στα παράνομα διόδια. 
Μας λένε ότι παραβαίνουμε το νόμο. Μας απειλούν με φυλάκιση από 3 εώς 6 μήνες εάν ανοίξουμε τα διόδια και τα ελευθερώσουμε, κινηματικά. Οι νόμιμοι νταβατζίδες έχασαν 18 εκατομ ευρώ από τις δράσεις μας.
Ο Γιάννης Δαμουλής με την ντουντούκα
Ζητούν την ψήφο σας για να σας σώσουν, τα τσιράκια και υπάλληλοι των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών. Βέβαια δε μείναμε στα διόδια, δεν είμαστε διοδιάκιδες. Στα 3 αυτά χρόνια οι δράσεις μας είναι συνεχείς. Στα διόδια, στη ΔΕΗ ενάντια στα χαράτσια, που πετύχαμε τη διαγραφή από το λογαριασμό της ΔΕΗ, με τίμημα διώξεις και μηνύσεις. Στα νοσοκομεία ενάντια στο εισιτήριο για να μας εξετάσουν, λες και δε μας έχουν πάρει του κόσμου τα λεφτά, που πληρώνουμε μια ζωή για να έχουμε περίθαλψη. Στις παραλίες που έχουν περιφράξει και πρέπει να πληρώσουμε για να κάνουμε ένα μπάνιο. Στο Γραμματικό, ενάντια στα ΧΥΤΑ, στην Κερατέα κοντά στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη και τη κέρδισαν ενάντια στο κρατικό μηχανισμό. Στους απεργούς της Ελευθεροτυπίας. Συμπαράσταση στους χαλυβουργούς, υλική και ηθική. Στο Σύνταγμα, τις μέρες του ξεσηκωμού, στα ακυρωτικά των τρένων. Τα 3 αυτά χρόνια είμαστε παντού. Το σύνθημα μας είναι, να πληρώσουν τη κρίση αυτοί που την δημιούργησαν. 
 Γιατί δεν μας βλέπετε στα ΜΜΕ;
Στο ερώτημα γιατί δεν μας προβάλουν τα ΜΜΕ η απάντηση είναι, ότι εκφράζουμε το μέσο Έλληνα που υποφέρει από την ληστρική επιδρομή του κρατικού μηχανισμού. Γιατί πριν αποφασίσουμε να κατέβουμε στις εκλογές όλα τα μέσα έτρεχαν να μας πάρουν συνεντεύξεις και μετά ξαφνικά σιώπησαν;
Μήπως γιατί μας είχαν περάσει για μια ομάδα γραφικών ή περιθωριακών; Και όταν κατάλαβαν ότι είμαστε ένα κίνημα με μεγάλη αποδοχή του κόσμου, πήραν εντολή από τα αφεντικά τους να μας φιμώσουν.
Απόδειξη είναι ότι στις εκλογές πήραμε 56000 ψήφους πανελλαδικά και για πρώτη φορά φαίνεται, ότι ο κόσμος στηρίζει ένα κίνημα που παλεύει για το συμφέρον όλου του ελληνικού λαού. Όσο όμως και να προσπαθούν να μας φιμώνουν το μόνο που κάνουν είναι να μας πεισμώνουν. Το όπλο μας είναι οι δράσεις, η διακίνηση ενημερωτικού υλικού από πόρτα σε πόρτα στις γειτονιές και στις πλατείες. Θα είμαστε παντού, θα γίνουμε εφιάλτης τους, μέχρι να αποσύρουν όλα αυτά τα άδικα μέτρα ενάντια στο λαό.
Γι΄ αυτό θέλουμε οι ψηφοφόροι του Κινήματος Δεν Πληρώνω να είναι και συναγωνιστές μας, γιατί από υποσχέσεις χορτάσαμε.
Γιατί κατεβαίνουμε αυτόνομα στις εκλογές;
Θα θέλαμε να συνεργαστούμε και να κατεβούμε μαζί με άλλα κινήματα ή και κόμματα, εάν δεσμεύονταν για τα παραπάνω που ανέφερα. Όχι στα λόγια αλλά στο δρόμο μαζί με τον κόσμο. Και το κυριότερο τα εκατομμύρια που παίρνουν τα κόμματα από την κρατική επιχορήγηση που πηγαίνουν; Είναι λεφτά από το υστέρημα του ελληνικού λαού, για να ταΐζουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, για να προβάλουν τους «σωτήρες του έθνους». Εμείς δεσμευόμαστε μέσα από τις συνελεύσεις μας, ότι εάν μπούμε στη Βουλή, τα χρήματα αυτά θα επιστρέφονται στο λαό με συσσίτια, στήριξη απεργών και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ας δεσμευτούν και αυτοί και εδώ είμαστε.
Από πού αντλούμε οικονομικούς πόρους;
Από το υστέρημα μας, από τις εισφορές που μαζεύουμε μεταξύ μας και από τους ανθρώπους που μας αγαπάνε και θέλουν να μας βοηθήσουν για να μπορούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για τις δράσεις μας. Γι’ αυτό έχουμε αναρτήσει στο διαδίκτυο ένα λογαριασμό στην ΑΤΕ bank με αριθμό 0280400307000. Όποιος θέλει και μπορεί, να μας βοηθήσει.
 Είμαστε άνθρωποι καθημερινοί της διπλανής πόρτας, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, χωρίς κομματικές ταμπέλες απ όλους τους χώρους της κοινωνίας, του 99%. Κάνουμε τακτικά ανοικτές συνελεύσεις και συναποφασίζουμε για τις δράσεις μας. Αποκλείονται μόνο οι φασίστες και οι ρατσιστές.
 Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Δεν έχουμε να χάσουμε παρά μόνο μια ζωή χωρίς παρόν και μέλλον. Αντίθετα με τον αγώνα μας έχουμε να κερδίσουμε ότι μας ανήκει. Δεν κάνουμε εκπτώσεις. Τα θέλουμε όλα.
Γιάννης Δαμουλής, υποψήφιος στο νομό Ξάνθης για το «Κίνημα Δεν Πληρώνω»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου