Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πολιτικό πόκερ

Ένα πολιτικό πόκερ παίζεται τις τελευταίες ώρες από τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ στις δηλώσεις που έκαναν μετά την συνάντησή τους με τον Α. Τσίπρα και σωστά ο πρόεδρος του Σύριζα τους χαρακτήρισε ότι μιλούν την γλώσσα του χαρτοπαίχτη.

Αρχικά ήταν η πρόταση Βενιζέλου για μια κυβέρνηση Σύριζα, ΔΗΜΑΡ, «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που θα την στήριζε το ΠΑΣΟΚ κάτι που προφανώς δεν μπορούσε να γίνει γιατί και τα 3 αυτά κόμματα συγκεντρώνουν 145 βουλευτές. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα πώς γίνετε να προτείνει κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς να αποδέχεται ξεκάθαρα τους όρους που έχει βάλει ο Σύριζα και δεύτερο αν ήδη γνώριζε την πρόταση του Σαμαρά που έκανε αργότερα ότι το κόμμα της Ν.Δ θα έδινε ψήφο ανοχής σε μια τέτοια κυβέρνηση. Αν δηλαδή υπάρχει μεθόδευση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ για να χρεώσουν στον Σύριζα πιθανή προσφυγή σε νέες εκλογές.

Εδώ καλό είναι να παρακολουθήσουμε τις εκτιμήσεις που κάνει η Κ. Ακριβοπούλου, μιας δημοσιογράφου με κομμουνιστική προέλευση και τώρα τσιράκι του εφοπλιστή-καναλάρχη Αλαφούζου.




 Όλα δείχνουν ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για σχηματισμό κυβέρνησης γιατί κανένα κόμμα –εκτός του ΚΚΕ που σε ανακοίνωση του λέει ότι στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών που ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλον την ευθύνη για την μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, πρέπει να γίνουν εκλογές για να παρέμβει ο λαός – δεν θέλει εκλογές.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/blog-post_2222.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου