Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Αλ. Τσίπρας: Η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ

Κρατάμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, την ευκαιρία ανατροπής των προγραμματών λιτότητας, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βάλλοντας κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Κρατάμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, την ευκαιρία ανατροπής των προγραμματών λιτότητας, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βάλλοντας κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του πολιτικού σχηματισμού, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, προανήγγειλε την επιστροφή της εντολής στον Προεδρο της Δημοκρατίας την Πεμπτη, καθώς όπως ανέφερε, «η πρότασή μας έχει ευρεία κοινωνίκη στήριξη αλλά μία ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη». Υπογράμμισε πάντως πως «η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ ... Θα επιμείνουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων», ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες: «Δεν πρόκειται να τους προδώσουμε, δεν πρόκειται να γίνουμε σαν τους άλλους».
Κάνοντας έναν απολογισμό των επαφών του αυτές τις δύο μέρες, αφού σημείωσε πως «αξιοποιήσαμε στο μέτρο των δυνατοτητων μας τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε πει προεκλογικά» για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς, εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αρνήθηκε συνάντηση μαζί του. «Τώρα που η ιστορία μας χτυπά την πόρτα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κωφεύει» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «εμείς θα επιμέινουμε στην ανάγκη ενότητας των αριστερών δυνάμεων, αλλά και στην ενότητα της αριστεράς με το λαό».


Ακόμη ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη «για τη θετική ανταπόκρισή του» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε όμως πως «αν αυτή η θετική ανταπόκριση είχε γίνει πριν τις εκλογές θα ήμασταν πρώτη δύναμη και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς».
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστηκε και τους Οικολόγους-Πράσινους «για το ανοιχτό πνέυμα με το οποίο άκουσαν την πρόταση» του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη «για την υποστήριξή της στις προτάσεις που κατέθεσε». Ανέφερε ακόμη πως κατά τη συνάντηση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ «συμφωνήσαμε ότι μπορούμε να βρεθουμε μαζί στους αγώνες το επόμενο διάστημα». Παράλληλα, ευχαρίστησε το Μανώλη Γλέζο, αλλά και το Μίκη Θεοδωράκη για τη στήριξή του.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και προσωπικά στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και στον κ. Αντώνη Σαμαρά: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα του μνημονίου, μιλάνε τη γλώσσα του χαρτοπαίχτη. Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας ... Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας».
Πυρά ΝΔ κατά Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου ωχριά μπροστά σε αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας»

http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2176140 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου