Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Επίσημη διάψευση στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε επίσημα και κατηγορηματικά, σενάρια, σύμφωνα με τα οποία φέρεται να επεξεργάζεται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αυτό δήλωσε, μέσω Twitter, o εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί ο οποίος υπογράμμισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, κάτι που "επαναλαμβάνουν τα δύο τελευταία χρόνια οι κ.κ. Μπαρόζο και Ρεν".
Η διάψευση ήρθε ως απάντηση στα όσα δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Κάρελ ντε Χουχτ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καταρτίζουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι δηλώσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν ως πρώτη επιβεβαίωση από κορυφαίο αξιωματούχο της ΕΕ ότι καταρτίζονται σχέδια για την αντιμετώπιση της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα.
"Πριν από ενάμιση χρόνο μπορεί να υπήρχε ο κίνδυνος να υπάρξουν συνέπειες-ντόμινο" δήλωσε ο Ντε Χουχτ στην φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Standaard του Βελγίου.
"Αλλά σήμερα υπάρχουν, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπηρεσίες οι οποίες εργάζονται σε σενάρια αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει", πρόσθεσε.
Ο επίτροπος, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, επανέλαβε το σύνηθες μήνυμα της ΕΕ προς την Ελλάδα, ότι δηλαδή δεν έχουν καλύτερη επιλογή από το να τηρήσουν τα μέτρα λιτότητας και περικοπών των κρατικών δαπανών που προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση.
"Η τελική φάση του παιγνιδιού έχει αρχίσει και δεν γνωρίζω πώς θα καταλήξει», σχολίασε ο Ντε Χουχτ. "Σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ η σύγχυση στην Ελλάδα θα είναι τεράστια".

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%88%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-122953912.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου