Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Κύριε Κον Μπεντίτ, τί κρίμα!

Συντάκτης: Ρένα Δούρου

Κύριε Ντανιέλ Κον Μπεντίτ,
Θα μπορούσε κανείς να καταλάβει πολύ καλά την επιθυμία σας να υποστηρίξετε τους έλληνες Πράσινους, να στηρίξετε το πρόγραμμά τους στην Ελλάδα, ιδίως σε τούτη την τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς, είναι το γιατί κρίνατε σωστό να το πράξετε αυτό, εξαπολύοντας επίθεση, με τον γνωστό οίστρο σας, κατά του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το κόμμα που σήμερα στην Ελλάδα ανατρέπει τα πολιτικά δεδομένα που είχε εγκαθιδρύσει ο δικομματισμός επί περίπου σαράντα χρόνια.

Εσείς, ένα εικόνισμα της εξέγερσης του Μάη του 1968, επιλέξατε ως στόχο, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλευρό του εκπροσώπου των ελλήνων Πρασίνων, του κ. Χρυσόγελου, την αριστερά, τον Σύριζα, και όχι τους σοσιαλιστές ή τους συντηρητικούς που, ωστόσο, ευθύνονται για τη σημερινή χρεοκοπία της χώρας μας! Για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας, δηλαδή για την απόρριψη του συνασπισμού των Πρασίνων με την αριστερά, επιλέξατε να στραφείτε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, γελοιοποιώντας και διαστρεβλώνοντας το πρόγραμμά του και τις προτάσεις του.
Μόνον τρεις παρατηρήσεις. Πρώτη: στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πουθενά πρόταση αναφορικά με “ελάχιστον μισθό 1.300 ευρώ”. Στο σημείο αυτό λοιπόν έχετε λάθος ενημέρωση.
Δεύτερον: θέσατε το ακόλουθο ερώτημα, στην περίπτωση κοινωνικής σύγκρουσης λόγω της απογοήτευσης του κόσμου αν η αριστερά στην εξουσία προδώσει τις ελπίδες του: “και ποιος θα επαναφέρει την τάξη; Υπάρχει μια παράδοση στην Ελλάδα”. Ποια είναι λοιπόν αυτή η … ελληνική παράδοση; Η στρατιωτική δικτατορία; Αυτή είναι; Κι αν είναι έτσι, δεν πρόκειται τότε για προσβολή στον ελληνικό λαό, στην ελληνική δημοκρατία, που σύμφωνα με αυτό που υπαινίσσεστε, έχει μια αδιόρθωτη τάση προς αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές λύσεις; Είναι θλιβερό αυτό από την πλευρά σας, γιατί μαρτυρά το πόσο λίγο σέβεστε τον ελληνικό λαό και τους δημοκρατικούς του θεσμούς.
Τρίτον: οι πολύ βαριές κουβέντες σας κατά του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράχθηκαν από όλα τα ΜΜΕ, κυρίως εκείνα που υποστηρίζουν τα δύο κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία εδώ και 38 χρόνια. Πρόκειται για τα ίδια ΜΜΕ που ‘έθαψαν’ τις θέσεις σας για το κόστος των στρατιωτικών εξοπλισμών που επιδεινώνει την οικονομία της Ελλάδας… Μια λεπτομέρεια σίγουρα αποκαλυπτική που θα έπρεπε να σας είχε ανησυχήσει…
Φιλικά,
Ρένα Δούρου

http://www.koutipandoras.gr/?p=21011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου