Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΔΙΠΛΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΘΥΜΑ-ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ


ΔΙΠΛΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΘΥΜΑ-ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

της  Μαρίας Παπαδοπούλου, μέλους του Κινήματος Δεν Πληρώνω, υποψήφιας Μαγνησίας
Έτσι μας "δουλεύουν"  τα λαμόγια
Το ξεζούμισμα του φορολογούμενου πολίτη δεν έχει τέλος. Το μάδημα έφτασε στο μεδούλι του . Tο κράτος έστησε πάλι παγίδες στο θήραμα του .
Ξέρουμε ότι το αφορολόγητο όριο είναι 5.000 ευρώ το χρόνο, τώρα πια.
Υποτίθεται  ότι ο φορολογούμενος με εισοδήματα κάτω από το όριο αυτό, δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος.
Αμ δε !!!!
‘Ολοι οι φορολογημένοι πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις, ίσες με το 25% των εισοδημάτων τους.
 Έτσι κατοχυρώνουν , δήθεν, το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ. Οι αποδείξεις όμως (25%) πρέπει να υπολογίζονται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα , δηλαδή αυτό που βγαίνει με των υπολογισμό και των τεκμηρίων διαβίωσης π.χ. αυτοκίνητο, σπίτι, κ.λ.π.
Για να γίνει κατανοητό ας δώσουμε ένα απλό  παράδειγμα: Ένας φορολογούμενος πολίτης  δηλώνει εισόδημα το χρόνο 5.000 ευρώ .
Παρέμβαση στη ΔΟΥ Καλλιθέας
Το εισόδημα όμως βγαίνει , λογω των τεκμηρίων διαβίωσης του  π.χ. 8.000 ευρώ το χρόνο, αντί για 5.000 που είναι το πραγματικό του εισόδημα . Αυτός ο πολίτης πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις , ίσες  με το 25% επί του τεκμαρτού εισοδήματος του , δηλαδή 8.000 Χ 25% = 2.000 ευρώ  . Κανονικά, θα έπρεπε να συγκεντρώσει αποδείξεις επι των 5.000 ευρώ, δηλαδή 5.000 Χ 25%= 1250 ευρώ  και όχι 2.000 ευρώ. Αν όμως ο άνθρωπος αυτός φέρει αποδείξεις στην εφορία 1250 ευρώ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα , φίδι που τον έφαγε . 
Η διαφορά απο τις αποδείξεις που έπρεπε να φέρει με τις αποδείξεις που έφερε είναι 750 ευρώ (2000-1250) . Ο φορολογούμενος λοιπόν θα επιβαρυνθεί με φόρο 10%  για τις αποδείξεις που του λείπουν  δηλαδή 750Χ 10% =75  ευρώ .
 Το μαστίγωμα δεν τελειώνει βέβαια εδω μονό με τα 75 ευρώ (ίσως αμελητέο πόσο για τους φορομπήχτες μας )  γιατί το τεκμαρτό εισόδημα αυτού  του πολίτη είναι 8000 ευρώ και πρέπει να πληρώσει στην εφορία επιπλέον  300 ευρω ( 8000-5000=3000Χ 10% = 300) και 75 ευρώ τιμωρία για τις αποδείξεις που δεν προσκόμισε .
Επομένως  συνολικός φόρος-κουστούμι- λυπητερή  θα είναι για τον πολίτη το καθόλου ευκαταφρόνητο  ποσό των 375 ευρώ . Κανονικά το θύμα-φορολογημένος , ενώ δεν έπρεπε να πληρώσει ευρώ τσακιστό στο αρπακτικό κράτος , λογω του οτι το πραγματικό του εισόδημα είναι μονό 5000 ευρω , δηλαδή δήθεν αφορολόγητο, τιμωρείται ο φτωχός με άδικο χαράτσι 375 ευρώ !!!! . Γιατί ετσι τους αρεσει !! Λογαριασμό θα μας δώσουνε; 
Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην πρώτη γραμμή του αγώνα
Χαρίζουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, εκατομμύρια στους μεγαλοεργολάβους, απολαμβάνουν τις μίζες τους απο τα άχρηστα υποβρύχια, τα βατοπέδια, τα χρηματιστήρια και την διασπάθηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και ξεζουμίζουν τον λαό.
Εμείς είμαστε τώρα μπροστά στο δίλημμα ή να τους αφήσουμε να μας εξαθλιώνουν συνεχώς με άνομους νόμους ή να κόψουμε το χέρι των λαμογιών που στραγγαλίζουν κάθε μέρα και περισσότερο τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. 
Εμείς σαν ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ έχουμε διαλέξει  τον δεύτερο δρόμο. Τον δρόμο  της αξιοπρέπειας, της πάλης για τα συμφέροντα του 99% της κοινωνίας και όχι τον δρόμο της υποταγής και της κολοτούμπας που έχουν επιλέξει οι υπηρέτες του συστήματος και τα κάθε απόχρωσης δεκανίκια του.
Μαρία Παπαδοπούλου, μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, υποψήφια Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου