Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ο Άκης και οι σύντροφοί του!

Η ιστορία με την σύλληψη του Άκη είναι εξόχως διδακτική!
Φυσικά και δεν δείχνει ότι αν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί και να υπάρξει Κάθαρση! Ο Άκης ήταν καμένο χαρτί και η επιλογή του ως αποδιοπομπαίου τράγου είχε γίνει από τον ΓΑΠ, ήδη πριν τις τελευταίες Εκλογές! Αρκεί να θυμηθεί κανείς εκείνο το προεκλογικό 'Θα πονέσουμε', όταν αναφερόταν στην Κάθαρση που υποτίθεται ότι θα έκανε! Ο ΓΑΠ μολονότι φλέρταρε έντονα με την ιδέα της σύλληψης του Άκη δεν το έκανε, είτε γιατί δεν τόλμησε να βάλει χέρι στον κορυφαίο συνεργάτη του πατέρα του, είτε γιατί απλά δεν πρόλαβε να παίξει αυτό το χαρτί - τον πρόλαβε η δική του άρον - άρον εκπαραθύρωση!

Το έκανε πράξη ο Βενιζέλος.

Φυσικά ο Άκης δεν είναι ο μόνος που 'τα έφαγε'! Τα λεφτά της Ζίμενς που κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και για τα οποία απλώς κανείς δεν λογοδότησε το αποδεικνύουν. Ούτε υπάρχει καμία διάθεση να πειραχθεί ο μαύρος χρηματισμός των πολιτικών προσώπων. Ο Άκης ατύχησε να είναι παρολπισμένος πολιτικά και να έχει απέναντί του ένα ΠΑΣΟΚ που σήπεται και προσπαθεί να διατηρηθεί εν ζωή τρώγοντας (όσο πιο ανώδυνα γίνεται) τις ίδιες του τις σάρκες!

Κι εδώ είναι που γίνεται διδακτική η ιστορία! Φυσικά κανείς δεν πείθεται ότι ο Άκης θα καθήσει στην φυλακή περισσότερο απ' ότι ο Εφραίμ, ας πούμε... Το ότι τον οδήγησαν όμως (αυτόν, έναν κορυφαίο πρώην συνεργάτη τους) στο Κρατητήριο δείχνει πόσο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ μπορούν να γίνουν προκειμένου να πάρουν όσα ψιχουλάκια ψήφων μπορούν να εκμαιεύσουν από τους πιο εύπιστους προδωμένους ψηφοφόρους τους!

Η μόνη απάντηση που μπορούν να έχουν είναι να λογοδοτήσουν για τα δικά τους πεπραγμένα! Κι επειδή αν περιμένουμε να έχουν την τύχη του Άκη, θα είναι δώρον άδωρον, θα πρέπει να φροντίσουμε εμείς γι' αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου