Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Βουλή: Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων

Σε αρκετές Κυριακάτικες εφημερίδες συναντάμε το όργιο φωτογραφικών ντροπολογιών που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στο κοινοβούλιο τους. Η φωτογραφία που παραθέτουμε είναι απ’ το «Πρώτο Θέμα» και μας τονίζει το «Πρωτοφανές: 112 τροπολογίες σε μια εβδομάδα!».
Η ίδια φυλλάδα συμπληρώνει: «Σε ένα απέραντο γραφείο ρουσφετιών έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα η Βουλή, λόγω της άτυπης προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, καθώς τροπολογίες και αλλαγές μπαίνουν απ’ τα ορθάνοιχτα παράθυρα και γίνονται νόμοι του κράτους».

Δεν έχει νόημα να σταθούμε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ το οποίο κάνει λόγο για ρουσφέτια και «εξυπηρετήσεις» που κάνουν οι βουλευτές σε «κατασκευαστικές εταιρείες, καζίνο, τουριστικές επιχειρήσεις» κ.λ.π.
Αυτά πάντα γινόταν και θα γίνονται. Το μόνο ενδιαφέρον στην υπόθεση ότι έστω και «αβραμοπουλικά» ακόμα και τα αστικά έντυπα αρχίζουν να γράφουν –και αυτό δείχνει την κρίση του πολιτικού συστήματος- αυτό που είναι πάγια δικιά μας θέση:

«Τι είναι η βουλή; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών.

Αλλωστε, καθεμιά από τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της «λόμπι» μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται.

Ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους».


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/04/blog-post_8059.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου