Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

AIΣXOΣ! Ο τραυματισμός της Αγγελικής Κουτσουμπού… «τροχαίο ατύχημα»!

Tο Δεκέμβρη 2009, η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς οι τηλεοράσεις έδειχαν και ξανάδειχναν τη σκηνή με τη μηχανή του αστυνομικού που περνούσε πάνω από το κορμί της διαδηλώτριας στην πλατεία Συντάγματος.
AIΣXOΣ! Ο τραυματισμός της Αγγελικής Κουτσουμπού… «τροχαίο ατύχημα»! [βίντεο] Ήταν oι μέρες ταραγμένες – ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και με την  παρελκυστική τακτική που επιχειρείτο για να αποφύγουν τη δίκη του δολοφόνου αστυνομικού Κορκονέα και του συνεργάτη του.
Ο Χρυσοχοΐδης, προστάτης υπουργός, με μεγάλες φιλοδοξίες, και με την υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας, είχε εξαπολύσει ένα πογκρόμ, τότε όχι κατά των μεταναστών, αλλά κατά των διαδηλωτών, με 800 προληπτικές συλλήψεις.
Για πρώτη φορά, η νεοσύστατη αστυνομική ομάδα ΔΕΛΤΑ τέθηκε σε επιχειρησιακή δράση, σε επιχείρηση διάλυσης πλήθους σε μια μαζική διαδήλωση. Δεκάδες αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και πεζοί έπεσαν πάνω στο μπλοκ του ΕΕΚ.
Από την επίθεση τραυματίστηκε βαριά η συντρόφισσα Αγγελική  Κουτσουμπού, αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα και ιστορικό στέλεχος του ΕΕΚ. Ήταν τέτοια η  αγριότητα του χτυπήματος που στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση (υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο), ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπροσθίων αριστερών πλευρών.
H μοτοσυκλέτα είχε διασχίσει το σώμα της ενώ ο συνοδηγός χτυπούσε με το γκλοπ.
Δεκάδες άλλοι σύντροφοι τραυματίστηκαν από μηχανές και από τα ανελέητα χτυπήματα των γκλοπς (η Αγγελική και από τα δύο). Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, φοβούμενη τότε μην έχει ένα ακόμη νεκρό, ένα  χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, έστειλε τον υφυπουργό Βούγια στο νοσοκομείο λέγοντας ότι θα γίνει έρευνα, ενώ ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής βιάστηκε να αποφανθεί ότι επρόκειτο για… τροχαίο ατύχημα. Τροχαίο η επίθεση με μηχανές κατά πλήθους διαδηλωτών!
Δυο χρόνια και μερικούς μήνες, χρειάστηκαν οι δικαστικές  αρχές, για να επικυρώσουν τη «γνωμάτευση» του κυρίου Πεταλωτή ότι ο  παρ’ ολίγον θάνατος της Αγγελικής Κουτσουμπού ήταν… ένα  «τροχαίο ατύχημα». Οι ανακρίσεις έγιναν ύστερα από μήνυση της παθούσας, ενώ η  μόνη υπηρεσία που πήρε καταθέσεις με εντολή εισαγγελέως ήταν η… ΤΟΤΑ.
Με απόφασή του, με ημερομηνία 6/2/2012, που επιδόθηκε στις 28/3, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Απόστολος Ν. Ανδρέου, απέρριψε ως «αβάσιμη» τη μήνυση της Αγγ. Κουτσουμπού κατά του αστυνομικού Θεμιστοκλή Ποιμενίδη για βαριά σωματική βλάβη, καθώς και κατά των αξιωματικών που έδωσαν την διαταγή για ηθική αυτουργία.

http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/aisxos-o-travmatismos-tis-angelikis-koutsoumpou%E2%80%A6-%C2%ABtrocheo-atichima%C2%BB-vinteo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου