Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ 99%


Πριν από 3 χρόνια, όταν για πρώτη φορά ανοίξαμε τα διόδια των Αφιδνών,μας έφεραν τα ΜΑΤ σε πλήρη εξάρτηση.
Κάθονταν παρατεταγμένα μπροστά στα κουβούκλια αφαίμαξης των οδηγών από την ισπανική εταιρεία ΝΕΑ οδός ΑΕ, που εκμεταλλεύεται τον εθνικό μας δρόμο Αθηνών- Λαμίας .

Δεν μας έκανε εντύπωση επειδή ξέραμε πολύ καλά,ότι ο ρόλος των δυνάμεων καταστολής είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων ,των τραπεζών και του πολιτικού τους προσωπικού .
Κάθονταν λοιπόν , μπροστά από τους συγκεντρωμένους πολίτες , με τα βλοσυρά, αμίλητα πρόσωπα τους, τις ασπίδες και τα γκλομπ τους, ετοιμοπόλεμοι.
Μάλιστα 2 φορές μας φέρανε και εισαγγελέα μαζί τους,για παραπάνω τρομοκράτηση του φρονήματος μας.
Πίστευαν τότε ότι με το σκηνικό αυτό θα χτυπούσαν ακαριαία το «Κίνημα κατά των Διοδίων» που μόλις τότε γεννιόνταν.
Δεν υπολόγισαν καλά.

‘Έκριναν με τα μέχρι τότε δεδομένα. Δεν φαντάσθηκαν ότι μια χούφτα άνθρωποι θα σήκωναν κεφάλι στις άνομες απειλές των μεγαλοεργολάβων, ντόπιων και ξένων. Έπρεπε πάσει θυσία να πληρώνουμε τους Προκρουστηδες , που με θράσος είχαν θρονιαστεί έξω από την πόρτα μας και μας ζητούσαν χαράτσι για να πάμε στις δουλειές μας . Το πείσμα μας τόσα χρόνια να σηκώνουμε τις μπάρες,δεν ήταν απλώς μια αυθόρμητη αγανάκτηση. Αρχίσαμε να μελετάμε για να μάθουμε τι πραγματικά συνέβαινε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Διαβάσαμε προσεχτικά τις συμβάσεις παραχώρησης λέξη προς λέξη.
Ο Σουφλιάς με τη σύμφωνη γνώμη της τότε αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ , είχε παραδώσει το εθνικό μας δίκτυο, βορά στις ορέξεις των μεγαλοεργολάβων, μέσα σε μια νύχτα .
Σε κάτι τέτοιες στιγμές, ο απλός άνθρωπος, όταν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της απάτης σε βάρος του , οπλίζεται με απίστευτες δυνάμεις, που και ο ίδιος δεν πίστευε ότι διαθέτει. Από εκείνη την στιγμή κατανοήσαμε ότι ο αγώνας μας θα ήταν μαραθώνιος. Τα είχαμε βάλει με την καρδιά του καπιταλισμού, τους μεγαλοεργολάβους ,τους τραπεζίτες αλλά και το ίδιο το κράτος που τους στηρίζει . Με το ίδιο το σύστημα της εκμεταλλευσης που κρυβόταν πίσω από το έργο που παιζόταν ξεδιάντροπα στους δρόμους του εθνικού μας δικτύου. Ενός δρόμου που χρονολογείται από το 1953 από τους παππούδες και τους πατεράδες μας και που εντελώς παράνομα χαρίστηκε σε επιτήδειους λήσταρχους.
Το «Κίνημα κατά των Διοδίων» από τότε πάλευε σθεναρά, όχι μόνο κατα των μεγαλοεργολάβων και της πολιτικής τους ορντινάντζας, αλλά είχε να αντιμετωπίσει και εσωτερικά εμπόδια, έμψυχα και άψυχα που κατά καιρούς μας έβαζαν οι εταιρείες ,το κράτος και διάφορα κόμματα που ήθελαν να αποδυναμώσουν τον αγώνα μας. Συγνώμη αλλά δεν τα καταφέρατε.
Γιατί απλούστατα έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και αποκτήσαμε εμπειρία μέσα απο τους ίδιους μας τους αγώνες. Είμαστε από την πλευρά του 99% και σας υποσχόμαστε, ότι εκεί θα παραμείνουμε . Απέναντι σας . Για να μας κάμψετε το ηθικό , μας βομβαρδίσατε με ατελείωτες μηνύσεις και δίκες , φιλοτεχνήσατε ακόμη και νομους, ειδικά για μας .
Εκείνο της ντροπής του κ. Ρεππα, που έκανε την άρνηση πληρωμής των διοδίων, παράβαση του ΚΟΚ . Επινοήσατε τον αόρατο τροχονόμο που κρύβεται στα κουβούκλια των διοδίων για να κάνει παρέα στην υπάλληλο και μας στέλνετε ραβασάκια και πρόστιμα στο σπίτι μας . Πολλές φορές μας ζητήσατε και τις πινακίδες , για να τις μεταφέρουμε στα γραφεία σας. Ντροπή στο σήριαλ του έθνους.
Στις Αφίδνες στείλατε τα τσιράκια σας να κατασχέσουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο συναγωνίστριας μας. Δεν τα καταφέρατε . Βάλατε ακόμη το βρομερό σας χέρι , στο λογαριασμό 90χρονης γιαγιάς που έμπαινε η σύνταξη της . Τόσα σας λείπανε . ‘Όλα για να συμμορφωθούμε στην παρανομία που διαπράττετε . Βάλατε την τροχαία, που την πληρώνει ο λαός από το υστέρημα του ,να παίζει το ρόλο του εισπράκτορα για τα κέρδη σας . Τα κάνατε όλα αλλά δεν σας βγήκε σε καλό. Γιατί υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Νομίζατε ότι θα παίζεται μόνοι σας το σκοτεινό σας παιχνίδι. Και φτάνουμε τώρα ,στο επίμαχο νομοσχέδιο του κ. Βορίδη – Τσεκουράτου . Σημειωτέον ο κ. Βορίδης μας παρίστανε το "σύμμαχο" στα πρώτα ανοίγματα διοδίων . Μάλιστα σε ένα άνοιγμα είχε έρθει και αυτοπροσωπως λέγοντας ότι ήταν και αυτός κατά των μεγαλοεργολάβων.
Ποιος τον πίστεψε; Ξέραμε πολύ καλά τι συμφέροντα εξυπηρετεί. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που είναι αυτός ο εμπνευστής του τελευταίου αισχρού νομοσχεδίου , που θα ποινικοποιεί τα ανοίγματα των διοδίων,από το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» και τους πολίτες της χώρας .
Ο τύπος αυτός ,μας απειλεί τώρα και με φυλακές . Θυμήθηκε το παρελθόν του. Φοβηθήκαμε κ. Βορίδη. Ούτε τσεκούρι να ήτανε. Δεν έχετε τόσα χρόνια μάθει ότι με την καταστολή θα πετύχετε εσείς και τα αφεντικά σας τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα;
Το «Κίνημα των Διοδίων», έχει επεκταθεί πλέον στη διεκδικηση όλων των κοινωνικών αγαθών.
Αγωνίζεται να καταργήσει όλες τις κοινωνικές αδικίες. Παλεύει, πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και πετυχαίνει νίκες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για δωρεάν υγειά , παιδεία , ρεύμα , νερό , ΜΜΜ , ελεύθερους δρόμους και χώρους για όλους . Για μια ανθρώπινη ζωή . Το «Κίνημα των Διοδίων» μεγάλωσε, βάθυνε και το όνομα του λέγεται πλέον «Κίνημα Δεν Πληρώνω». Δεν είμαστε πια τα παιδιά που ανοίγαμε μόνο τα διόδια. Και αυτό σας πονάει. Είναι ένα κοινωνικό κίνημα με βαθιές ρίζες στο λαό. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ενός βαρβάρου καπιταλισμού που ζει και βασιλεύει σε βάρος του λαού.

Τους υποσχόμαστε ότι θα κουραστούν να μας βλέπουν απέναντι τους.

«Πληρώσαμε αρκετά. Δεν πληρώνουμε άλλο. Τα ψαριά τα μικρά, θα φάνε το μεγάλο»

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.oxidiodia.gr
www.kinimadenplirono.gr

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2012/04/99.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου