Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!


ΑΘΡΟΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
Κάτω από απίστευτο τρομοκρατικό κλοιό αστυνομοκρατίας με ΜΑΤ, ένστολους αλλα και αστυνομικούς με πολιτική περιβολή, διεξήχθη και ''ολοκληρώθηκε'' η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.
Τίποτε δεν θύμιζε ανάλογους εορτασμούς του παρελθόντος, αφού παντού κυριαρχούσε ο αστυνομικός έλεγχος, η επιτήρηση και ο φόβος!
Παρά την αστυνομοκρατία, μεγάλες ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών προέβησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής και εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προέβησαν, χωρίς καμιά αιτιολογία και ανοικτά για λόγους τρομοκρατίας, σε αθρόες προσαγωγές διαμαρτυρόμενων πολιτών, ενώ έχουν εγκλωβίσει άλλες ομάδες εκπαιδευτικών διαδηλωτών.


Πιο αναλυτικά:
Λίγο πριν από την έναρξή της παρέλασης, στην οδό Βουκουρεστίου, προκλήθηκε ένταση από τα ΜΑΤ που περίφραξαν τον όγκο των εκπαιδευτικών οι οποίοι φώναζαν ειρηνικά συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ενώ υπήρξαν και πιέσεις από ομάδες της ΕΛΑΣ που ήταν παρατεταγμένες
Αδίστακτη ήταν η ''επέμβαση'' της αστυνομίας η οποία απώθησε βίαια και διατηρεί υπό ''επιτήρηση'' τους διαδηλωτές, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου.
Ήδη από το τις 7 το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ την στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής αναμένεται να πολιορκήσει δύναμη 7.000 αστυνομικών.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ!
Το σχέδιο αστυνομοκρατίας περιλαμβάνει κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση, αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, προληπτικές προσαγωγές ακόμη και αφ' υψηλού παρατηρητές – αστυνομικούς που θα επιβλέπουν τις συγκεντρώσεις ακροβολισμένοι σε ψηλά κτίρια στο κέντρο της πόλης.
Στον βασικό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η συνεισφορά μελών των ενόπλων δυνάμεων που, μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας, θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία της πλατείας Συντάγματος και γύρω από την εξέδρα των επισήμων, που θα στηθεί μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
''Σκοπός'' της έμφοβης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Παπαδήμου είναι  να υπάρχει πλήρης έλεγχος όχι μονο στον περίγυρο της εξέδρας, αλλά σε όλοκληρο το Αθηναϊκό κέντρο! Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΕΛΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!
Στην ελληνική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν θα συμμετάσχει αύριο Κυριακή η διεθνής κίνηση «Είμαστε όλοι Έλληνες», η οποία κινητοποιήθηκε πρόσφατα μέσα από το διαδίκτυο για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «φέτος, το μήνυμα για ανεξαρτησία και εθνική αξιοπρέπεια έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό ενάντια σε πολιτικές που οδηγούν στη λιτότητα και την εξαθλίωση», σημειώνοντας επίσης ότι «ο ελληνικός λαός υποφέρει από τις καταστροφικές συνέπειες ενός άδικου χρέους» και πως «η δαιμονοποίηση ολόκληρων κοινωνιών, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, αποτελεί μηχανισμό ελέγχου, διότι καλλιεργεί την εχθρότητα και την καχυποψία μεταξύ των ανθρώπων».
Καταλήγοντας, επισημαίνεται ότι η κίνηση «Είμαστε όλοι Έλληνες» θα συμμετάσχει στην παρέλαση για την «υποστήριξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των λαών να ζουν ελεύθερα και να καθορίζουν το μέλλον τους χωρίς προστάτες και ρατσιστικά στερεότυπα» και σε «ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην απληστία των εταιριών που οδηγεί στην καταστροφή ανθρώπους στην Ελλάδα στην Αμερική και σ' όλο τον κόσμο, καθώς και για την επικράτηση της δικαιοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο».
Η συμμετοχή στην παρέλαση διοργανώνεται από το Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης στον λαό της Ελλάδας, της κίνησης «Είμαστε όλοι Έλληνες», στην Αστόρια και άλλων περιοχών της Νέας Υόρκης.
Σάββατο 24 Μαρτίου

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7160:2012-03-24-10-15-57&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου