Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Παρτάκιας και αχάριστος


Ένοπλος απολυμένος εισέβαλε χτες σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων στην Κομοτηνή και –πριν παραδοθεί- τραυμάτισε δυο ανθρώπους, ενώ κρατούσε ομήρους δυο εργαζόμενους. Θέλω να καταδικάσω αυτήν την ενέργεια γιατί ο απολυμένος είχε απόλυτα ιδιοτελείς σκοπούς.
Ο απολυμένος –που ήταν οπλισμένος με οκτάσφαιρη καραμπίνα και μαχαίρι- ζητούσε αφενός να προσληφθεί ξανά στην εταιρία και αφετέρου να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα που του χρωστάει η εταιρία.
Είναι απαράδεκτο την ημέρα που όλη η Ελλάδα πληροφορήθηκε πως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν εισπράττει την πρωθυπουργική χορηγία –και όλοι οι Έλληνες δάκρυσαν-, ένας απολυμένος να ζητάει τους μισθούς του.
Θα έπρεπε και ο απολυμένος να επιδείξει την ευαισθησία του Λουκά Παπαδήμου και να αρνηθεί κι αυτός τους μισθούς του για το καλό της πατρίδας.

Βέβαια, εδώ συμβαίνει κάτι περίεργο: τον Λουκά Παπαδήμο που δεν παίρνει τον μισθό του τον φυλάνε δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, ενώ ο άνεργος απολυμένος που ζητάει τους μισθούς του πήρε τα όπλα.
Κι επειδή το σκέφτηκα διεξοδικά το θέμα, θα σας αποκαλύψω για ποιο λόγο ο Λουκάς Παπαδήμος δεν θέλει να πάρει τον μισθό του.
Ο κ. Παπαδήμος σκέφτεται πως, αν δεν προλάβει να διαφύγει με το ελικόπτερο στο εξωτερικό, υπάρχει ο κίνδυνος να δικαστεί από λαϊκό δικαστήριο στην πλατεία Συντάγματος.
Εκεί, ο δικηγόρος του θα επικαλεστεί το επιχείρημα πως ο πελάτης του –ο Λουκάς Παπαδήμος- δεν πληρωνόταν, οπότε δεν έχει ευθύνες για την προδοσία και το ξεπούλημα της χώρας. Ήταν ένα απλό πιόνι. Ένα τσόλι.
(Το επόμενο διάστημα θα έχει ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον. Η ζωή μας θα είναι σαν ταινία. Με πολλά απρόοπτα. Χόλιγουντ, Χόλιγουντ!)

http://pitsirikos.net/2012/03/παρτάκιας-και-αχάριστος/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου