Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Άγριες συμπλοκές στην Πανεπιστημιούπολη με τραυματίες φοιτητές

Εικόνες χάους στου Ζωγράφου. Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε ΓΣ του Φυσικού, λεηλατώντας το χώρο του πανεπιστημίου. Επίθεση με καδρόνια, λοστούς και ρόπαλα. Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη

Πανικός επικράτησε στο τμήμα Φυσικής στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Άγριες συμπλοκές μεταξύ μελών ακροδεξιάς οργάνωσης, με μέλη αριστερών φοιτητικών παρατάξεων. Σε βεντέτα κινδυνεύει να εξελιχτεί η υπόθεση, καθώς από τα επεισόδια ήδη έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο τρεις φοιτητές που δέχτηκαν επίθεση.
Το χώρο του πανεπιστημίου μάλιστα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βιαστικά οι καθηγητές, ενώ από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έχει σχεδόν κατασκηνώσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω από τις σχολές Θετικών Επιστημών.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, περίπου 30 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης εισέβαλαν, σήμερα Πέμπτη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζωγράφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με ρόπαλα, κράνη και λοστούς επιτέθηκαν σε φοιτητές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν σε συνέλευση του τμήματος, ενώ υπήρξαν και 2 τραυματισμοί.

Αρχικά πήγαν στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος και αφού κατέστρεψαν τα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ, της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΕΑΑΚ (ΝΑΡ) και αφού χτύπησαν τους 5 φοιτητές που βρίσκονταν εκεί, στη συνέχεια κυνήγησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους.
Λίγα λεπτά μετά, πέρασαν στο Φυσικό Τμήμα που συνορεύει με το Μαθηματικό για να βρουν και εκεί φοιτητές, αφού την ίδια ώρα διεξαγόταν Γενική Συνέλευση.
Οι δυο φοιτητές που τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρουν τραύματα στο σώμα τους από μαχαιριές, αλλά και τραύματα από κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι.
Οι πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν την Αστυνομία, προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια των άγριων επεισοδίων.
"Απρόκλητη επίθεση"
Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τα επεισόδια, που είχαν προκληθεί νωρίτερα στην Πανεπιστημιούπολη.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών "δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, τα οποία προέβησαν σε βιαιότητες σε βάρος φοιτητών και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, καθώς και της περιουσίας του Ελληνικού Λαού. Οι Αρχές του Πανεπιστημίου έπραξαν άμεσα το καθήκον τους και τα γεγονότα δεν κλιμακώθηκαν. Καταγγέλλουμε τη βαρβαρότητα που επιδείχθηκε σε χώρο και πρόσωπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας και την τρομοκράτηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Οι ενέργειες αυτές τελικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δημιουργούν ένα σκηνικό που στόχο έχει την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου".
Πηγές των πρυτανικών αρχών του πανεπιστημίου, μιλούν για τραυματισμούς φθορές και προπηλακισμούς.
Η επίσημη ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ
"Σαράντα ακροδεξιά - νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς.
Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής.
Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να νομιμοποιήσουν την αστυνομική παρουσία στις σχολές.
Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης.

http://news247.gr/ellada/eidiseis/agries_symplokes_sthn_panepisthmioupolh_me_traymaties_foithtes.1712280.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου