Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τα τσεκούρια που πετάτε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ


Η δοτή κυβέρνηση της Νέας Χούντας Παπαδήμου, επέλεξε για υπουργό μεταφορών ποιόν άλλο; Τον παλαιό αρχηγό της ΕΠΕΝ Μάκη Βορίδη, γνωστό στο πανελλήνιο ως τσεκουράτο. Το «διακοσμητικό» αυτό επίθετο, ο κύριος Βορίδης το κέρδισε επάξια, από το διάσιμο τσεκούρι που κράδαινε περήφανα κατά των «αντιφρονούντων» στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Και μάλιστα η Νέα Χούντα Παπαδήμου, τοποθέτησε τον κύριο Μάκη (Μαυρουδής- όνομα και πράγμα) στο φλέγον Υπουργείο υποδομών μεταφορών και δικτύων. Είναι ένα νευραλγικό πόστο όπου διακινούνται πάνω και κάτω από τα τραπέζια τεράστια χρηματικά ποσά προς τέρψη των μεγαλοεργολάβων, των πολυεθνικών εταιρειών, των τραπεζιτών και της πολιτικής τους ορντινάντσας.
Και επειδή η ιδεολογία του κυρίου Μάκη τους ταίριαζε «κουτί», τον επέλεξαν χωρίς δισταγμό. Πασόκοι, νεοδημοκράτες της δεξιάς και ακροδεξιοί, όλοι σφιχταγκαλιασμένοι. Βέβαια, τελικά ο Μάκης κατάφερε πίσωπλατη «τσεκουριά» και στον αρχηγό του, τον κολοτούμπα Καρατζαφέρη, γιατί εν τω μεταξύ τα ποσοστά του παρουσίαζαν ελεύθερη πτώση προς τον ολοκληρωτικό του όλεθρο. Και επειδή ο φασισμός δεν έχει ηθική , όλοι αυτοί έχουν τη συμπεριφορά του γλοιώδους ερπετού χαμαιλέοντα, που παίρνει το χρώμα του περιβάλλοντος.
Τα κόμματα εμφανίζονται σαν συγκοινωνούντα δοχεία και όλοι αυτοί ρέουν σαν βρωμερά υγρά από το ένα δοχείο στο άλλο. Εξάλλου έχουν να λογοδοτήσουν μόνο στη τρόικα και στη παγκόσμια δικτατορία των αγορών. Όχι πάντως στη συνείδηση τους.
Πίστευαν πως με το νόμο της ντροπής του Ρέππα, που έκανε την άρνηση πληρωμής των διοδίων παράβαση του ΚΟΚ, θα αναχαίτιζαν το κίνημά μας. Έπεσαν όμως έξω στους κρυφούς τους πόθους.
Πρόσφατα μάλιστα παραδέχτηκαν (υπουργείο οικονομικών) ότι είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες να εκδίδουν πιστωτικό σημείωμα στους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν διόδια. Άρα παρανομούσαν τόσο καιρό όταν έφερναν προσκομματα. Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» δεν παλεύει μόνο για ελεύθερους και ασφαλείς δρόμους. Σηκώνει τη σημαία του για να γίνουν κτήμα του λαού όλα τα κοινωνικά αγαθά , υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό, μέσα μαζικής μεταφοράς. Μας βλέπετε στους δρόμους καθημερινά με τις κίτρινες σημαίες μας με σήμα τα ψαράκια. Μας συναντάτε με τα πανό μας στη ΔΕΗ, εφορίες, ΟΑΕΔ, Μετρό, λεωφορεία, παραλίες, νοσοκομεία. Παντού. Όπου φτάνουν και δε φτάνουν οι δυνάμεις μας.

Καλούμε το λαό να αγωνιστεί μαζί μας. Με τις «λαϊκές συνελεύσεις τις γειτονιας» το κάνουμε ήδη από τον καιρό του Συντάγματος. Η ισχύς εν τη ενώσει. Ο λαός σαστισμένος από τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται στη δουλειά του, στην υγεία του και στην ίδια του τη ζωή. Πρέπει να συνέλθει γρήγορα. Δεν θα τον περιμένει άλλο η ιστορία. Πρέπει να σηκώσει το κεφάλι του περήφανα για άλλη μια φορά. Στην κατοχή αλλά και πιο παλιά το έκανε άπειρες φορές.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω τρία χρόνια τώρα βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, και τους έχει προκαλέσει δυνατό πονοκέφαλο. Με τα συνεχή ανοίγματα στα διόδια, χάνουν πολλά λεφτά και όλοι αυτοί ζουν φυσικά για τα κέρδη τους για τίποτα άλλο.
Και φτάνουμε στο χθεσινό νομοσχέδιο. Δεν χόρτασε το τέρας με το νόμο του Ρέππα και χρειάζεται ακόμη περισσότερο αίμα.
Οι ύαινες ετοίμασαν μέσα στα κλειστά τους γραφεία το τελικό χτύπημα. Έτσι τουλάχιστον θέλουν να πιστεύουν. Φτιάξανε ειδικό νόμο για το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Θέλουν να φυλακίσουν το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τους πολίτες αυτής της χώρας. Όποιον σηκώνει το κεφάλι ψηλά.
Θέλουν να ενεργοποιήσουν έναν προϋπάρχοντα «κοιμισμένο» νόμο και να κλείνουν στη φυλακή τους αγωνιστές και το λαό που καταλαμβάνει τα διόδια και επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση στους εθνικούς μας δρόμους των πολιτών αυτής της χώρας. Θέλουν να ποινικοποιήσουν την αντίσταση κατά της ανομίας τους. Ποδοπατάνε χωρίς ντροπή τα άρθρα του Συντάγματός τους όταν αυτά δεν του εξυπηρετούν.
Κόβουν και ράβουν νόμους, φτάνει αυτό να χορταίνει τη βουλιμία τους. Τους υποσχόμαστε ότι δεν θα τα καταφέρουν.
Ο λαός είναι πολυμήχανος ιδίως στις δύσκολες στιγμές, μην τα βάζουν με την οργή του. Οι άδικοι νόμοι καταστρατηγούνται μόνο στη πράξη.
Η καταστολή ποτέ δε πέτυχε το σκοπό της σε ολόκληρη την ιστορία. Θα τα καταφέρουν τώρα που είναι πιο αδύναμοι από ποτέ;
Τώρα που το καπιταλιστικό σύστημα αποχαιρετά το μάταιο αυτό κόσμο και κάνει τους τελευταίους του σπασμούς; Ούτε οι νομπελίστες οικονομολόγοι τους μπορούν να τους διασώσουν ούτε τα πολιτικά τσιράκια τους. Είναι αναιμικά αδύναμοι και προσπαθούν απεγνωσμένα να μας ρίξουν τις τελευταίες δαγκωνιές. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Χωρίς να δούμε, μέχρι τώρα , τάνκς στους δρόμους έχουμε ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς με κατοχικές στρατιές επιτρόπων – κατακτητών. Βλοσυροί επίτροποι εκ της αλλοδαπής εγκατεστημένοι μέσα και έξω από τα υπουργεία να μας ελέγχουν αν είμαστε καλά παιδια να μας απειλούν με τους μισθούς και τις συντάξεις τις γειτονικής Βουλγαρίας και με το φάντασμα της χρεοκοπίας.
Πόσο πιο χαμηλά πρέπει να φτάσει κάποιος άνθρωπος για να ξεσηκωθεί; Ελπίζουμε σύντομα η λαϊκή οργή να τους πάρει σβάρνα και να τους ρίξει στον καιάδα τις ιστορίας εκεί που τους αξίζει.
Ας κάνουμε την αντίσταση μας όπως ο λαός ξέρει. Ας αντεπιτεθούμε για να βρούμε πάλι την αξιοπρέπεια μας. Δεν εφησυχάζουμε. Ετοιμάζουμε τη νέα μας ολοκαίνουρια φαρέτρα. Να μας περιμένουνε. Είμαστε πιο δυνατοί γιατί έχουμε όνειρα. Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/2012/03/blog-post_8507.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου