Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κέντρο Αθήνας πριν την παρέλαση – ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΙΟΝΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ –  ΦΩΤΟ: Κέντρο Αθήνας πριν την παρέλαση – ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥΤα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι σίγουρο, πως η Αθήνα δεν αναμένεται να θυμίζει σε τίποτα πρωτεύουσα ενός σύγχρονου και δημοκρατικού κράτους. Το πιο πιθανόν είναι να θυμίζει στους κατοίκους εικόνες και αναμνήσεις από την περίοδο της Χούντας.


Κάγκελα, κιγκλιδώματα, αστυνομικές κλούβες και πληθώρα αστυνομικών εγείρουν την εντύπωση μίας αστυνομοκρατούμενης πόλης. Και όλα αυτά με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της επανάστασης του 1821, δηλαδή μιας γιορτής ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας του Ελληνισμού.







Η αστυνομία έχει κάνει το κέντρο της Αθήνας απροσπέλαστο. Κιγκλιδώματα και κάγκελα έχουν τοποθετηθεί από το Ζάππειο έως τα Προπύλαια, κατά μήκους όλου του δρόμου. Μάλιστα, το Σάββατο το πρωί, όπου θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση του Δήμου Αθηναίων, αναμένεται να κλείσουν και όλοι οι κάθετοι δρόμοι στην προαναφερθείσα διαδρομή.

Μέχρι και πριν λίγα λεπτά (βράδυ Παρασκευής, λίγο μετά τις 21.00), εργαζόμενοι τοποθετούσαν κάγκελα κατά μήκος του της Βασιλίσσης Αμαλίας αλλά και της Πανεπιστημίου. Από τα κιγκλιδώματα δεν «γλιτώνουν» ούτε οι θάμνοι, ούτε οι στάσεις των λεωφορείων αλλά ούτε και τα περίπτερα. Επίσης, ισχυρή αλλά διακριτική προς το παρόν, είναι και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, όπου πεζές περιπολίες «ελέγχουν» σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου τουλάχιστον, την περιοχή γύρω από την Βουλή. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να παραμένει μέχρι και το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης που θα διεξαχθεί την Κυριακή.



http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/vinteo-foto-kentro-athinas-prin-tin-parelasi-kagkela-pantou.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου