Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΕΡΕΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!

altΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Προς Ευ. Βενιζέλο: «Όταν χάσεις την ψυχή σου, δεν την ξαναβρίσκεις με τίποτα!»
Σε εκλογές οπερέτα για ένα μόνο υποψήφιο εξελίχθηκε η σημερινή διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, η οποία ευτέλισε κάθε έννοια δημοκρατίας και συμμετοχής.
Οι σημερινές εκλογές για Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ σε εκλογικά τμήματα, τα οποία ήταν πολιορκημένα από αστυνομικές δυνάμεις, ένστολες και με πολιτική περιβολή και στα οποία προσέρχονταν μάλλον «φοβισμένοι» πολίτες, εμφάνισαν μια εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής του πάλαι ποτέ "κραταιού" κινήματος, η οποία αγγίξε τα όρια της φαρσοκωμωδίας.
Ιδιαίτερα περιφρονητικές για τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού ήταν οι δηλώσεις κεντρικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που επιχείρησαν ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας για την «αθρόα»(!) προσέλευση του πλήθους στην εκλογή αλλά και δηλώσεις ανώνυμων στελεχών που έδιναν αυθαίρετους αριθμούς για τους ψηφίσαντες, οι οποίοι είναι δύσκολο έως αδύνατον να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν.
Έτσι ανώνυμες πηγές της Ιπποκράτους έλεγαν, χωρίς καμιά παράθεση απόδειξης ότι στο πρώτο δίωρο είχαν ψηφίσει 50 χιλιάδες πολίτες, ενώ συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου έλεγαν ότι «έως τις 14.00 έχουν ψηφίσει περίπου 100 χιλιάδες πολίτες» (στρογγυλά - στρογγυλά), και στο τέλος στα ΜΜΕ ανακοινώθηκαν 200 χιλιάδες (!!)
Ακόμα κι αυτά τα αυθαίρετα και ατεκμηρίωτα νούμερα, αν γίνουν αποδεκτά, τα οποία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταφράζουν ως «ανέλπιστη συμμετοχή», πάλι είναι αρκετά υποπολλαπλάσια αυτών που, υποτίθεται, είχαν προσέλθει για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου.
Αν δε συνυπολογίσουμε τις σχετικές αναλογίες, το συμπέρασμα του επερχόμενου εκλογικού καταποντισμού του ΠΑΣΟΚ είναι αυταπόδεικτο.


ΟΡΓΙΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αυτό που εντυπωσίασε ιδιαίτερα, με τις οπερετικές εκλογικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, είναι το όργιο της αποκρουστικής προπαγάνδας των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, ιδιαίτερα των τηλεοράσεων, που μετατράπηκαν σε "δορυφόρους" και "παπαγαλάκια" όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως και προσωπικά για τον Ε.Βενιζέλο !

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Μικροένταση προκλήθηκε έξω από το πνευματικό κέντρο Βριλησσίων, όταν ομάδα περίπου τριάντα ατόμων πέταξε γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ψηφοφόρων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το πνευματικό κέντρο.
Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στο Λουτράκι, όταν μικρή ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο όπου είχε στηθεί η κάλπη και φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του. Αργότερα, η ομάδα αυτή αποχώρησε.
Επίσης, όπως μετέδωσε το Cretalive, αγρότες της Ιεράπετρας προχώρησαν σε κατάληψη των εκλογικών τμημάτων και για αρκετή ώρα δεν επέτρεπαν στους ψηψοφόρους να εισέλθουν σε αυτά, ακφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που προκαλεί στη μεταφορά των κηπευτικών η επ' αόριστον απεργία της ΠΝΟ, από τη Δευτέρα.
Στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα και οι πολίτες που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους, καθώς και για την έλλειψη φακέλων.
Στην Αχαΐα δεν άνοιξε ένα εκλογικό τμήμα -σε σύνολο 14, διότι όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.

Για την σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:

ΣΦΡΑΓΙΣΕ Η ΕΚΛΟΓΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ολοκληρώθηκαν στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής -έπειτα από δίωρη παράταση- οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία κύλησε χωρίς σημαντικά παρατράγουδα και η συμμετοχή είναι, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, ικανοποιητική.  Δήλωση αναμένεται από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ σε περίπου δύο ώρες εκτιμάται ότι θα έχει διαμορφωθεί μία σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα και τη συμμετοχή, από το 25% των ψήφων.
Με μία πρώτη εκτίμηση, από το 10% των εκλογικών κέντρων, σε μικρές περιοχές, από το ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για προσέλευση 200.000 μελών και φίλων του κόμματος, αλλά στοιχεία θα υπάρξουν μετά τις 8:30 μ.μ. όταν έχει καταμετρηθεί το 25% των ψήφων.
Στην Ιπποκράτους διαπιστώνουν ότι σε άλλες περιοχές, όπως οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας, ή σε ορισμένους νομούς, η προσέλευση ήταν σημαντικά χαμηλότερη από το 2007, ενώ σε άλλες περιχές ή νομούς ήταν ικανοποιητική. Συνολικά πάντως, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η συμμετοχή των πολιτών άγγιξε το 30-35% εκείνης του 2007. Υπενθυμίζεται ότι τότε είχαν ψηφίσει 769.156 πολίτες.
Συνολικά σε όλη την Ελλάδα στήθηκαν 1.074 κάλπες σε 768 εκλογικά τμήματα σε αντίθεση με το 2007 όταν είχαν στηθεί 3.157 κάλπες σε 1.443 εκλογικά τμήματα. Ως εκλογικά τμήματα χρησιμοποιήθηκαν ΚΕΠ καποδιστριακών δήμων, οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, κέντρα πολιτισμού, ξενοδοχεία, ΚΑΠΗ ακόμα και καφενεία.
Δεν έλειψαν κάποια «παρατράγουδα». Για παράδειγμα, μικροένταση προκλήθηκε έξω από το πνευματικό κέντρο Βριλησσίων, όταν ομάδα περίπου τριάντα ατόμων πέταξε γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ψηφοφόρων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το πνευματικό κέντρο.
Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στο Λουτράκι, όταν μικρή ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο όπου είχε στηθεί η κάλπη και φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του. Αργότερα, η ομάδα αυτή αποχώρησε.
Επίσης, όπως μετέδωσε το Cretalive, αγρότες της Ιεράπετρας προχώρησαν σε κατάληψη των εκλογικών τμημάτων και για αρκετή ώρα δεν επέτρεπαν στους ψηψοφόρους να εισέλθουν σε αυτά, ακφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που προκαλεί στη μεταφορά των κηπευτικών η επ' αόριστον απεργία της ΠΝΟ, από τη Δευτέρα.
Στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα και οι πολίτες που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους, καθώς και για την έλλειψη φακέλων.
Ο κ. Βενιζέλος, μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, προσήλθε για να ψηφίσει λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στο εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας και αμέσως μετά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η εκλογή του νέου προέδρου δεν είναι η δική μου εκλογή, που έτυχε υπό πολύ δύσκολες περιστάσεις να καλούμε να σηκώσω αυτό το βάρος. Είναι μια αφετηρία, όπως έχω πει σήμερα αρχίζουμε. Αρχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μιλήσουμε με τον κόσμο κυρίως να ακούσουμε τον κόσμο, να του μιλήσουμε φιλικά, αδελφικά, υπεύθυνα να του πούμε συγκεκριμένα ρεαλιστικά πράγματα με την γλώσσα της ειλικρίνειας, με τη γλώσσα της αλήθειας».
  «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, δεν είναι ο οργανωτικός του ιστός, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση. Για αυτό η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική και είμαι βέβαιος ότι με τη μεγάλη συμμετοχή, την ευρεία συμμετοχή, τα δείγματα είναι ήδη από την πρώτη ώρα πάρα πολύ θετικά, θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι ψήφισε στη Νέα Ερυθραία, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια «αναλάβαμε όλοι μαζί, από τα στελέχη μέχρι και οι φίλοι, οι ψηφοφόροι ένα τεράστιο βάρος που δεν μας αναλογούσε ιστορικά αλλά το αναλάβαμε. Ευθύνες μεγάλες. Πρώτα να μη βουλιάξει η χώρα και δεύτερον να αλλάξει η χώρα, αυτό κάναμε αυτά τα δύο χρόνια. Δεν βούλιαξε και αλλάζει η Ελλάδα, Αλλάζει προς το καλύτερο και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας από τη μια αλλά και ως φορέας αλλαγών από την άλλη».
«Πιστεύω ακριβώς ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή την πορεία έχει πάρει και θα συνεχίσει και ελπίζω ότι η επόμενη ηγεσία που σήμερα εκλέγεται θα έχει μπροστά περισσότερη ξαστεριά, πιο ηλιόλουστες μέρες παρά τις δυσκολίες που έχουμε ακόμα μπροστά μας. Προσωπικά πάλεψε σε θέσεις εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια είτε κομματικές είτε κυβερνητικές. Τώρα είναι η ώρα του πολίτη για όλους μας. Η ώρα του πολίτη να παλέψουμε ο καθένας μας με τις δικές μας δυνάμεις να αλλάξουμε αυτή τη χώρα, να την κάνουμε πιο αισιόδοξη, να τις δώσουμε προοπτική, που έχει, να φύγουμε από το συλλογικό κυνισμό και να πάμε σε συλλογική δύναμη που έχει ο ελληνικός λαός. Κι εγώ πια ως απλός πολίτης θα είμαι κοντά σε αυτόν τον αγώνα σε αυτή την προσπάθεια να αλλάξουμε τη χώρα μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για σημαντική συμμετοχή και πρόσθεσε: «Περίμενα και περιμένω συμμετοχή που δεν είναι η οποία λεγόταν, ότι δεν θα έρθει κανείς κ.λπ. Κάθε δημοκρατική διαδικασία είναι μια πρόκληση για τον πολίτη. Πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε την υπευθυνότητα να δημιουργήσουμε νέους όρους για την εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα. Το χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε όρους ανάπτυξης».
Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της Κυψέλης, δήλωσε πως «η διαδικασία θα δώσει νέο μήνυμα στην κοινωνία» και πρόσθεσε: «Ένας κύκλος έκλεισε. Η συμμετοχή θα δώσει σημαντικό μήνυμα στο εσωκομματικό του ΠΑΣΟΚ και στην κοινωνία. Χρειάζεται νέα εποχή με αλήθεια, ρεαλισμό, όραμα και μεταρρυθμιστική δύναμη. Θα δώσουμε νέα πνοή, νέο ξεκίνημα».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, που ήταν ένας εκ των υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές του 2007, δήλωσε: «Γενικά υπάρχει μια μεγάλη συμμετοχή η οποία εκπλήσσει λίγο κι εμάς.» Ερωτηθείς για το τι θα σημαίνει η ψήφος βουλευτών που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα τόνισε: «Σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ το έχουν στην καρδιά τους και καλά θα κάνουν να έρθουν να ψηφίσουν. Ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του».
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε: «Απαντάμε με την φωνή της λαϊκής μας βάσης, σε όλους όσοι ορέγονται μικρό ΠΑΣΟΚ και κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα, ότι κάθε φορά που η πραγματικότητα μας δοκιμάζει, η συσπείρωση γίνεται το βασικό αντανακλαστικό μας. Απαντάμε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο πυρήνας του πολιτικού μας συστήματος, είναι εδώ, είναι ενωμένο και είναι δυνατό να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για το καλό και της χώρας και της Δημοκρατίας».
Η Μιλένα Αποστολάκη, που βρίσκεται εκτός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ψήφισε στις εσωκομματικές διαδικασίες και δήλωσε: «Όλοι σήμερα γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι ίδιο με χθες. Ούτε η χώρα μας, ούτε οι πολίτες αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να κάνει μια νέα αρχή. Μια επανεκκίνηση. Σε αυτή την τόσο δύσκολη προσπάθεια αλλά και τόσο αναγκαία για τη χώρα αισθάνομαι ότι έχω χρέος να δώσω το παρόν για την παράταξη με όλες μου τις δυνάμεις».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠAΣOΚ ψήφισαν για την ανάδειξη νέου προέδρου οι: Βάσω Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη, Χρ.Κατσούρας, Θ.Παραστατίδης, Γ.Λιάνης, Θ.Ρομπόπουλος, Χρύσα Αράπογλου, Αλ.Αθανασιάδης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Αργύρης Λαφαζάνης και Δημήτρης Βαρβαρήγος και άλλοι. Επίσης, στην ψηφοφορία συμμετείχε και ο Χρ.Βερελής.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7073:2012-03-18-17-55-56&catid=82:kommata&Itemid=199 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου