Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Όλο και περισσότεροι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους ...

Τα περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Η Αγία Σοφία, επειδή οι γονείς τους δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, ολοένα και πληθαίνουν. 

Όπως προσθέτει ο διευθυντής στην Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων η Αγία Σοφία κ. Κολαΐτης: 

«Συναντούμε πλέον συχνότερα ακραίες περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που παραπέμπονται στην κλινική έπειτα από αυτοκτονία του γονέα τους ως απόρροια της κρίσης, ή επειδή οι ίδιοι αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν και μάλιστα με βιαιότερες μεθόδους. Στις συνθήκες αυτές η ανάγκη για παροχή ψυχοκοινωνικής βοήθειας καθίσταται μεγαλύτερη».

Παράλληλα, το ψυχολογικό στρες που συνδέεται με τη φτώχεια μπορεί να οδηγήσει τους γονείς να υιοθετήσουν μια σκληρή και τιμωρητική στάση απέναντι στα παιδιά τους που τελικά οδηγεί σε περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως για παράδειγμα η αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Παρ' όλο που η πλειονότητα των φτωχών οικογενειών δεν κακοποιούν ή παραμελούν τα παιδιά τους, αν και ο ρόλος των γονέων γίνεται πιο στρεσογόνος και δύσκολος σε συνθήκες στέρησης και ανέχειας, η κακομεταχείριση συνδέεται σημαντικά με τη φτώχεια και άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως η ανεργία και το χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο».


http://gordiosdessmos.blogspot.com/2012/03/blog-post_8877.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου