Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012



Νέα μέτρα έρχονται… τον Ιούνιο!

Νέα μέτρα έρχονται… τον Ιούνιο!Νέες επώδυνες ανατροπές τον Ιούνιο προωθεί η τρόικα με περικοπές ή και κατάργηση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και των συντάξεων.Και αυτό γιατί ο προϋπολογισμός του 2012 δε… βγαίνει και δεν αποκλείεται έως τον Μάιο να χρειαστούν κι άλλα μέτρα, ύψους 2 δισ. ευρώ!
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής λοιπόν με τις πρώτες ζέστες θα έρθουν και ζεστά ζεστά τα νέα μέτρα τα οποία προβλέπουν ακόμη και κατάργηση του εφάπαξ στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα καθώς και των αποζημιώσεων για απόλυση ή συνταξιοδότηση!

Επίσης, όπως αναφέρει το star.gr,  μέσα στο 2012 δεν αποκλείεται να έρθουν νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μέσω αλλαγών στο ενιαίο μισθολόγιο, μειώσεις άνω του 10% που προβλέπει το νέο μνημόνιο στα ειδικά μισθολόγια αλλά και εισοδηματικά κριτήρια για όσους παίρνουν κοινωνικά επιδόματα.
Στο τραπέζι θα τεθεί πάλι ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις που ήδη έχουν περικοπεί.
Ειδικά σε ότι αφορά στις συντάξεις, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα μετά και την ανακοίνωση για το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού, στοιχεία που δείχνουν ότι το ΙΚΑ έχει εισπράξει την μισή ετήσια κρατική επιχορήγησή του μέχρι 31 Ιανουαρίου. Έχει δηλαδή 11 μήνες ακόμα με την άλλη μισή ετήσια επιχορήγηση να διανύσει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ΙΚΑ ενώ πέρυσι τον Ιανουάριο πήρε επιχορήγηση 520 εκ. ευρώ, φέτος τον ίδιο μήνα πήρε 1.089 δις ευρώ από τα 2.158 δις ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός για όλο το 2012. Το υπ. Εργασίας εκτιμά σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ότι το ΙΚΑ φέτος θα χάσει 4,5 δις ευρώ από εισφορές λόγω έκρηξης της ανεργίας, λουκέτων και μείωσης μισθών.Για τον λόγο αυτό στόχος του υπουργείου είναι από τον Απρίλιο όλες οι πληρωμές των μισθωτών μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές του να γίνονται μέσω των τραπεζών.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων σε ένα ενιαίο.
Σημειώνεται ότι στο νέο ταμείο το ύψος των επικουρικών συντάξεων θα προσδιορίζεται κάθε χρόνο με απόφαση του υπουργού Εργασίας  και το ύψος των συντάξεων θα εξαρτάται πλέον από την αναλογία συνταξιούχων-εργαζομένων σε κάθε ταμείο και από τις εισφορές που θα έχει πληρώσει ο ασφαλισμένος στον ατομικό του λογαριασμό.

http://www.tsantiri.gr/oikonomia/nea-metra-erchonte-ton-iounio.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου