Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ—ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 2020 ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 2009!!!

Στο κούρεμα του ελληνικού χρέους επικεντρώνεται το ενδιαφέρον καθώς μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Μαρτίου, οι ιδιώτες πιστωτές καλούνται να απαντήσουν εάν δέχονται ή όχι την εθελοντική συμμετοχή τους στην απομείωση της αξίας των ομολόγων τους κατά 53,5%.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσάρλς Νταλάρα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανταπόκριση του ιδιωτικού τομέα. 



Στο οικονομικό επιτελείο, πάντως, επαναλαμβάνουν ότι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) είναι ασφαλές για τους ομολογιούχους και, ως εκ τούτου, είναι προς όφελος όλων των πλευρών να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της κυβέρνησης. 


Σημειώνεται ότι, την Τρίτη, 6 Μαρτίου, το ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, προσδοκώντας να αντλήσει 875 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσουν και τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή ομολόγων.


ΠΡΕΖΑ TV
http://prezatv.blogspot.com/2012/03/2020-2009.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FzDhNz+%28%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%96%CE%91+TV+%C2%A9%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου