Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-YO NO PAGO Παρακάτω είναι η προκήρυξη που μοιράστηκε στη σημερινή ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ των δύο κινημάτων στο μετρό του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- YO NO PAGO
Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», μετά τους πολλούς αγώνες που έχει κάνει τα τελευταία δυόμιση χρόνια, καταφέρνει να μεταφέρει την αγωνιστικότητα και τα μηνύματα του στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Η Ισπανία, μια χώρα που βιώνει την οικονομική κρίση όπως η Ελλάδα, με την ανεργία να κορυφώνεται και τα μέτρα της κυβέρνησης για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις να γίνονται ολοένα και πιο αντιλαϊκά, εμπνέεται από το κίνημά μας και σχηματίζει το αντίστοιχο, ονομάζοντας τοYO NO PAGO” (ακριβής μετάφραση: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»)!
Οι Ισπανοί συναγωνιστές, εμπνευσμένοι από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ προχώρησαν στη σύσταση του κινήματος Yo no pago, με δράσεις στο μετρό της Βαρκελώνης, της Βαλένθια, του Μπιλμπάο, της Σεβίλλης και της πρωτεύουσας Μαδρίτης. Δράσεις έχουν επίσης κάνει και στα λεωφορεία της Βαλένθια και άλλων πόλεων. Οι επιδιώξεις και οι απαιτήσεις του κινήματος εξαπλώνονται γρήγορα με τη σελίδα τους στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να αριθμούν πάνω από 10.000 ανθρώπους και διαρκώς να αυξάνονται.
Η αγανάκτηση των πολιτών και η απαίτηση τους να πάρουν πίσω ό,τι τους ανήκει, να σταματήσει επιτέλους να ασκεί εξουσία η κερδοσκοπική Ευρώπη κάνει ανθρώπους ακόμη και στη Σουηδία και τη Νορβηγία να αρνούνται να πληρώσουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η άρνηση αυτή είναι πολιτικά συνειδητή!
Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και το YO NO PAGO, στο πλαίσιο συνεργασίας και αλληλεγγύης οργανώνει την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, μια κοινή δράση. Πιο συγκεκριμένα, στις 7 μ.μ, το ελληνικό κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα παραστεί στο Μετρό του Συντάγματος ενώ παράλληλα, το ισπανικό κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, στις μεγάλες ισπανικές χώρες : Βαρκελώνη, Βαλένθια , Σεβίλλη, Μπιλμπάο, Μαδρίτη θα δράσει αντίστοιχα σε κεντρικούς σταθμούς του μετρο.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ
-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

www.kinimadenplirono.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου