Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Τελικά το συνυπέγραψες


Ο Αντώνης Κομανέτσης Σαμαράς πριν μερικούς μήνες στο βίντεο που ακολουθεί.

Τελικά το συνυπέγραψεςΤραγική ειρωνεία. Σήμερα διεμήνυσε τους βουλευτές του ότι είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία κι’ απείλησε ότι όποιος δεν ψηφίσει το νέο μνημόνιο δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Τελικά οι Νεοδημοκράτες είναι πολύ πιο αστείοι και από τους αντιμνημονιακούς πλέον υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παραιτούνται, αλλά και από τον κ. Καρατζαφέρη που έχει ζαλιστεί απ’ τις πολλές στροφές. Απαιτούνται σπουδαία ψυχικά χαρίσματα ώστε οι ίδιοι άνθρωποι που μέχρι χθες κατακεραύνωναν την πολιτική του μνημονίου, να υπερασπίζονται και να υπερψηφίζουν σήμερα ένα δεύτερο, ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο.
Ο κ. Σαμαράς δικαιολόγησε την συμφωνία του στο πακέτο της Τρόικας και περιέγραψε την περαιτέρω στάση του λέγοντας τα εξής:  «Βρισκόμαστε ως χώρα σε κίνδυνο τεράστιο, η οικονομική ευημερία χάνεται και ξανακερδίζεται σήμερα, κινδυνεύουμε να χάσουμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας… Επιμένουμε στο ακέραιο στην θέση μας ότι η συνταγή του μνημονίου είναι λάθος, η θέση μας δικαιώνεται, την αποδέχονται όλοι, αλλά για να μιλάμε για ανάκαμψη πρέπει πρώτα η χώρα να υπάρχει και να στέκεται στα πόδιας της… Οφείλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα για να πάμε παραπέρα. Τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν πριν από δύο χρόνια ή πριν από έξι μήνες. Πριν από δύο χρόνια το χρέος ήταν βιώσιμο, τώρα το έχουν κάνει μη βιώσιμο…».
«Με τη δανειακή συμφωνία μπορεί να αρχίσει η σταθεροποίηση επειδή θα έχουμε ξεφορτωθεί 85 δις. Για να υπάρξει όμως ανάπτυξη χρειάζεται αξιόπιστο κόμμα με ισχυρή εντολή που να μπορεί να κυβερνήσει. Είμαστε το μόνο κόμμα που μένει όρθιο μέσα στην γενική κατάρρευση. Αυτή είναι η δύναμη όλων μας, περιφρουρίστε την», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε και περήφανος που έσωσε την πατρίδα μέσα από την σκληρή διαπταγμάτευση που έκανε με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Καρατζαφέρη. Ισχυρίστηκε ότι διαπραγματεύθηκε και η χώρα απέφυγε τα χειρότερα. Διασώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, αποτράπηκε η κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος, αποφεύχθηκε η αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Επιτέλους, δεν μπορεί να καταλάβει κανείς στη Συγγρού ότι εξοργίζουν τον κόσμο ακόμη περισσότερο;http://www.tsantiri.gr/blog/telika-to-sinipegrapses.html

1 σχόλιο:

  1. Αυτά συμβαίνουν όταν αντιπολιτεύεσαι την συμπολίτευση για να γίνεις κυβέρνηση την οποία θα αντιπολιτεύεται η σημερινή συμπολίτευση που θα γίνει αντιπολίτευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή