Ένα blog για ζόρικους καιρούς...

Ένα blog για ζόρικους καιρούς... τους δικούς μας...

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Η ώρα της τρομοκρατίας

Δε χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό αυτό το άρθρο. Το είδα σε διάφορα σάιτ. Το αναδημοσιεύω από το ΚΑΦΕΝΕΊΟ. Ειναι η ώρα που θα τα παίξουν όλα για όλα χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και κάθε "χρήσιμο" επιχείρημα όσο φθηνό κι αν μοιάζει.
Ελληνες τρομάξτε. Ο μπαμπούλας της χρεοκοπίας είναι εδώ. Λες και δεν το νοιώθουμε ήδη στο πετσί μας. Η χρεοκοπία αυτή που λένε οι FT πάντως είναι αυτή που φοβούνται οι διεθνείς και Ελληνες τραπεζίτες. Ο λαός ζεί ηδη τη δική του.

Financial Times: οδηγείτε την χώρα σας ολοταχώς προς την χρεοκοπία

Σφοδρή επίθεση στην Ελληνική κυβέρνηση εξαπολύουν οι Financial Times.Σε άρθρο τους που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο εκφράζουν την αποδοκιμασία τους για τις αντιρρήσεις των πολιτικών αρχηγών στα μέτρα, που ζητά η τρόικα.Στο άρθρο που έχει τίτλο «Οι ηγέτες της Ελλάδας αντιτίθενται στα νέα μέτρα λιτότητας», η εφημερίδα αναφέρεται στο........
πολιτικό κλίμα, το οποίο επικρατεί στη χώρα μας και επιτίθεται σε Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.
«Και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί... αντιτίθενται στα νέα μέτρα λιτότητας, που ζητούν οι δανειστές, αναγκάζοντας τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης να αναβάλουν την έγκριση του νέου δανείου και οδηγώντας την Ελλάδα πιο κοντά στην απόλυτη χρεοκοπία».Το άρθρο αναφέρει ότι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων επιμένουν ότι δεν θα στηρίξουν τις απολύσεις στο Δημόσιο.Στο κείμενο τονίζεται ότι «χωρίς την έγκριση της νέας βοήθειας μέσα σε λίγες μέρες, η Αθήνα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει σε ένα ομόλογο 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που λήγει στις 20 Μαρτίου. Πολλοί αξιωματούχοι της Ευρωζώνης φοβούνται πως μια τέτοιοα χρεοκοπία θα έσπερνε τον πανικό στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, θέτοντας την Ιταλία και την Ισπανία ξανά σε κίνδυνο».
Επισημαίνεται ακόμη ότι η αντιπαράθεση στην Αθήνα έχει εξοργίσει τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ειδικά όσους προέρχονται από χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ- δηλαδή την Γερμανία,την Ολλανδία, την Φινλανδία και το Λουξεμβούργο- και θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.


http://edoketora.blogspot.com/2012/02/blog-post_04.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου